Waar ben je naar op zoek?

GREENE-kantoren openen vanuit huis

2 december 2020

GREENE is het nieuwe huisvestingsconcept voor alle klantomgevingen van ABN AMRO. De GREENE-kantoren krijgen één herkenbare huisstijl en dat alles in een zo duurzaam en circulair mogelijk jasje. Als stagiair hielp ik het businessimplementatieteam het afgelopen half jaar met het uitrolproces van verschillende locaties in Nederland. En dit allemaal vanuit huis.

Ik studeer Urban Planning en Human Geography Studies. Dit betekent dat ik me bezig houd met stadsplanning, vastgoed en huisvesting. Ik wilde dus graag een stage doen in vastgoed. Het concept GREENE maakte me meteen enthousiast. Het is zo gaaf dat een huisvestingsconcept kijkt naar factoren als duurzaamheid en circulariteit. Veel van de inrichting vertelt een verhaal, zoals de geluidswerende wanden die uit gerecyclede tapijten bestaan. 

Stage tijdens corona

Mijn stage speelde zich vooral af in mijn eigen huis. Dat was in de eerste instantie natuurlijk niet de bedoeling. Ik zou juist veel op locatie rondlopen. Het liep door corona heel anders, mijn eerste week werkte ik al volledig vanuit huis en het zag ernaar uit dat dit zo zou blijven. Dat was even wennen, maar ik ben heel blij dat mijn stage gewoon doorging.

Teamgevoel

Online is het natuurlijk minder makkelijk om je directe collega’s te leren kennen. Des te leuk was het om op een gegeven moment zelf creatief te worden. Een van mijn mede-stagiaires organiseerde bijvoorbeeld koffiemomenten voor ons, met collega’s die we nog niet kenden. En samen met twee andere stagiaires organiseerden we een pubquiz. Die was een doorslaand succes.

Kantoren openen in een lockdown

Ondertussen ging het openen van de GREENE-kantoren gewoon door, maar dan online. Mijn team deed veel stakeholdermanagement. Wij waren de schakel tussen verschillende partijen, zoals de projectleiders, architecten en werknemers. Soms was dat online zelfs makkelijker, omdat je mensen uit verschillende delen van het land veel eenvoudiger bij elkaar zet zonder uren te moeten reizen. En een plattegrond bekijk je met zijn allen net zo gemakkelijk vanaf een gedeeld scherm als een vergadertafel.

De juiste informatie op de juiste plek

Ons team zorgde ervoor dat alles communicatief gezien op rolletjes liep. We brainstormden over de juiste communicatiemiddelen en verstuurden nieuwsbrieven naar gebruikers. Ook regelden we de (virtuele) kick-off events als kantoren klaar waren. Dat was overigens een groot succes, bij het kantoor in Den Bosch sloten er wel 70 mensen live aan.

Werkgever met potentie

Het was leerzaam om te zien hoe een van de grootste banken in Nederland omgaat met deze situatie. En ik ben nog lang niet klaar met ontdekken bij ABN AMRO! De bank heeft zoveel bedrijfstakken, stromen en afdelingen: ik ben superbenieuwd naar wat er nog meer is.

Inmiddels is mijn contract verlengd en ben ik nu bezig met de toekomstige huisvestingsstrategie van Private Banking. Bij dit project blijf tot januari. Daarna is het tijd om verder te gaan met mijn master. Het lijkt me super om na mijn opleiding weer terug te komen.

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet