What are you looking for?

Senior technical IT auditor

Amsterdam

We ask

 • 5 - 10 years
 • Collaborative skills
 • Analytical skills

We offer

 • € 4.660 - € 6.659
 • Excellent employment conditions
 • In charge of personal development

Why ABN AMRO?

 • Building a future proof bank
 • A diverse and inclusive culture
 • Extensive internal career opportunities

Senior technical IT auditor

Senior Technical IT Auditor

Voor de Functiebeschrijvingen, navigeer naar: Functiebeschrijvingen

In het kort

Wil je als IT Auditor werken bij een financiële instelling die frontrunner is op technologisch gebied? Die inzet op cloud computing, digitalisering van bedrijfsprocessen en de rol van data daarin, maar die ook oog heeft voor duurzaamheid in de bedrijfsvoering en haar rol in de maatschappij? Dan zoeken wij jou!

ABN AMRO gaat de komende drie jaar haar technologische fundament aanpassen, zodat de nieuwste cloud technologie in samenspel met digitalisering, data (analytics) en duurzaamheid een optimale dienstverlening aan haar klanten ondersteunt. Binnen Group Audit zoeken we uitbreiding voor ons team van technische specialisten, een team met (zeer) diverse samenstelling.

 

Wij zoeken gedreven IT Audit collega's die kennis hebben van actuele technologische ontwikkelingen op het gebied van Cloud, Cyber Security, Netwerken en API Banking, maar ook collega’s die veel weten van database management systemen en middleware. Dit is je kans om jouw toegevoegde waarde als professional verder in praktijk te brengen en ABN AMRO verder te helpen in de digitale ambities met een DevOPS manier van werken. Je zet management aan tot actie vanuit verbinding en overtuigingskracht.

Je werk

Group Audit heeft een onafhankelijke positie. Je coördineert en voert onderzoeken uit, zelfstandig of in kleine teams aan complexe audit vraagstukken in een snel veranderende IT omgeving. Op basis van je constateringen kom je met het team tot een afgewogen oordeel en in een slotgesprek overtuig je de auditee waar nodig van benodigde verbeteringen. In een rapportage leg je de aangetroffen situatie, de geconstateerde tekortkomingen, de samenhangende risico’s, de root cause en de overeengekomen oplossingen vast. Een baan met impact, want jouw rapport wordt door de Raad van Bestuur gelezen!

Je standplaats is Amsterdam, maar op dit moment werken we, net als alle andere medewerkers van ABN AMRO, voornamelijk thuis. We verwachten dat we ook na COVID minder dan voorheen op kantoor zullen werken. Kortom volop flexibiliteit om jouw werkdag in te vullen!

Werkomgeving

Group Audit biedt professionele en onafhankelijke zekerheid in het verwezenlijken van de doelstellingen van ABN AMRO. We evalueren de opzet en effectiviteit van de Governance, Risk Management en Control-processen en initiëren oplossingen om ze te optimaliseren. We voelen ons “the messenger that makes the better bank”! Dit doe je in teamverband, waarbij we streven naar efficiëntie door het inzetten van automated audit tooling en data-analyse. Onze omgeving is altijd in beweging, waardoor er continu variëteit is in de uitvoering van je werkzaamheden met een toenemende focus op auditing van Cloud technologie, DevOps en pooled audits bij third (cloud) parties. Een open mind, creatief zijn en innovatief denken worden dan ook ontzettend gewaardeerd.

Je profiel

Wil je zien hoe de bank werkt en durf je kritisch te zijn, waarbij je sensitief blijft voor verhoudingen binnen de bedrijfsonderdelen? Wil je bijdragen aan het ontwikkelen en coachen van collega’s. Kan jouw enthousiasme en strategisch inzicht een bijdrage leveren aan een verbetering van de kwaliteit van risicobeheersing?

Dan zoeken wij wellicht jou! Jij kan onze collega worden als je in ieder geval aan het volgende profiel voldoet:
 

 • Je bent RE en hebt minimaal 5-7 jaar (Technical) IT Audit ervaring en/of je beschikt over een CISSP of CCSP-certificering.
 • Je hebt concrete kennis van en ervaring met (audit van) technische systemen (platformen, Cloud, database management systemen, middleware en netwerken) of andere belangrijke ontwikkelingen zoals API banking en DevOps.
 • De bijbehorende informatiebeveiligingsproblematiek spreekt je aan en je weet hoe deze op te lossen.
 • Je bent initiatiefrijk en zelf startend en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke (engelse) uitdrukkingsvaardigheden, waarbij je met overtuiging en in het belang van de klant je boodschap kunt overbrengen aan management, toezichthouders en audit collega’s.

 

Voor ABN AMRO collega’s: beschik je over kennis op het gebied van de huidige IT infrastructuur en begrijp je het belang van beheerste bedrijfsprocessen in de digitaliseringsslag, maar mis je relevante audit kennis, dan is rotatie voor een bepaalde periode wellicht een mooie mogelijkheid om elkaars kennis uit te breiden. 

Wij bieden

Een uitdagende en dynamische omgeving, waarin je de vrijheid hebt om zelfstandig en flexibel te werken. Je levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de bank, van Group Audit en jezelf om future-proof te worden!

ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en bied je daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Je krijgt een aantrekkelijk pakket van employee benefits waarmee je voor een groot gedeelte je eigen voorwaarden kunt bepalen. Verder beschik je over een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar.

Daarnaast is er flexibiliteit van werken. Een iets langere woon-werk afstand hoeft geen belemmering te zijn voor het tonen van je interesse, want we verwachten ook na COVID minder dan voorheen op kantoor te werken.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature! Voor meer informatie, neem contact op met Irene Vettewinkel, 06 – 233 69 251.

We maken graag kennis met je!

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega’s binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.

Disclaimer externe recruitmentbureaus

Externe recruitmentbureaus dienen een overeenkomst met ABN AMRO BANK N.V. te hebben getekend , uitgegeven door een Talent Acquisition Specialist, om CV’s te mogen indienen. Daarbij mag alleen een CV worden ingediend wanneer het bureau is uitgenodigd door een Talent Acquisition Specialist om mee te zoeken naar geschikte kandidaten. Alle ongevraagde CV’s die buiten deze voorwaarden worden aangeboden zullen als eigendom van ABN AMRO BANK N.V. worden beschouwd. ABN AMRO BANK N.V. is hierbij geen plaatsingskosten verschuldigd.

Read more

What does your application procedure look like?

Are you made of the right stuff?

Socially engaged

Socially engaged

Read more
Learning and development

Learning and development

Read more
Challenging work

Challenging work

Read more
Making an impact

Making an impact

Read more

Come and make a difference with us!

Curious how we approach hybrid working?

We have listed everything