ALM Traineeship

Amsterdam

We ask

  • 0+ years
  • Eagerness to learn
  • Analytical skills

We offer

  • € 3.741 - € 5.345 pm
  • Excellent employment conditions
  • In charge of personal development

Why ABN AMRO?

  • Building a future proof bank
  • A diverse and inclusive culture
  • Extensive internal career opportunities

ALM Traineeship

In het kort

Wil jij werken vanuit het hart van onze bank? Lijkt het jou leuk om de verschillende vakgebieden van Asset & Liability Management en Treasury on-the-go te leren kennen? Wil jij leren om sturing te geven aan de balans van de bank? Dan hebben we een mooie kans voor jou!

ALM/T is verantwoordelijk voor de sturing en optimalisatie van de balans. Dit houdt in dat we interne en externe ontwikkelingen analyseren en omzetten in concrete (stuur)voorstellen. Deze stellen wij bijvoorbeeld voor aan de Executive Board, maar ook aan verschillende comité's, zoals het Asset & Liability Committee (ALCO) en het Business Risk Committee ALM/T. Extern hebben wij voornamelijk contact met de toezichthouder (DNB/ECB) en met andere banken. Daarnaast hebben wij veel contact met de verschillende business onderdelen en de internationale ALM locaties.

Wij zijn op zoek naar trainees die door middel van een aantal rotaties een brede blik op het ALM/T domein willen ontwikkelen. Wij geloven in learning on-the-job en dat je groeit door het krijgen van verantwoordelijkheid. Verder geloven we dat ALM de perfecte plek is om onze bank op een unieke wijze te leren kennen. Want wij bieden jou de kans om zowel een helicopterview te hebben en diepgaande kennis op te doen.
 

Het ALM Talent Programme

Het Talent Programme duurt een jaar, waarin je leert door mee te werken in verschillende teams. Je doet drie rotaties op afdelingen binnen ALM of binnen afdelingen die nauw samenwerken met ALM. 

Zo kan je bijvoorbeeld meewerken aan de planning of operationele sturing van renterisico, liquiditeitsrisico of kapitaalmanagement. Of misschien wel de pricing van deze risico’s. Op deze manier ontwikkel je een brede blik op de verschillende risicotypes en leer je verschillende gebieden van onze bank kennen. Aan het einde van je Talent Programme ben je bekend met ALM/T, de kernactiviteiten van onze bank en begrijp je hoe de balans in elkaar zit. Kortom, dit programma biedt jou de perfecte start van je carrière binnen ALM/T en onze bank.

Jouw werkomgeving

Werken bij ALM/T betekent nog beter worden in wat je doet. Je komt te werken in een divers, jong en dynamisch team van hoog opgeleide professionals die houden van complexe uitdagingen. Binnen ons team heerst een informele en open sfeer en wij vinden het belangrijk dat je openstaat voor verschillende culturen en denkwijzen. Verder vinden wij het belangrijk om zowel je inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Wij delen graag onze kennis. Zo worden er op de afdeling, maar ook binnen en buiten de bank, veel kennissessies georganiseerd.

ALM bestaat uit 80 collega's die zich bezig houden met renterisico, kapitaal-, liquiditeits- en balansmanagement. Wij zijn een enthousiaste, jonge afdeling waar er naast werken ook ruimte is voor ontspanning. Zo gaan wij onder andere in (spontane) borrels, gezamenlijke sportsessies, teamuitjes en een jaarlijkse ski-trip.

Je profiel

Je vindt het leuk om met anderen samen te werken en je hebt aandacht voor de ideeën en overwegingen van je collega's. Verder houd je van complexe uitdagingen en weet je in je analyses tot de kern te komen zonder het overzicht te verliezen. Je vindt het ook mooi om de resultaten van je analyses over te brengen in woord en geschrift. Bovendien vind je het leuk om nieuwe kennis op te doen of om nieuwe skills te leren. 

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

  • Universitaire opleiding
  • 0-2 jaar werkervaring
  • Je hebt affiniteit met Risk en/of Finance
  • Je neemt initiatief en je spant je actief in om concrete resultaten en doelstellingen te halen, en je geeft niet op als er tegenslagen zijn
  • Je hebt affiniteit met het analyseren van cijfers en het overbrengen van de uitkomsten
  • Je bent kwantitatief sterk en weet complexe zaken bondig en helder te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk in het Engels en Nederlands (must have)

Wij bieden

Een uitdagende omgeving met een goede work-life balance, waarin je de kans krijgt jezelf verder te ontwikkelen; zowel inhoudelijk, op het gebied van balans- en liquiditeitsmanagement, als op persoonlijk vlak. Verder bieden wij je:

  • De vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
  • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
  • Een OV-jaarabonnement
  • Een goede pensioenregeling

Interesse?

Reageer dan nu op deze vacature! Neem voor meer informatie contact op met Loey Wittink: loey.wittink@nl.abnamro.com.

We maken graag kennis met je!

Het sollicitatieproces

Mocht je solliciteren, dan ziet het proces er ongeveer als volgt uit: 

  • Nadat je hebt gesolliciteerd, maken wij een selectie uit alle CV's en motivatiebrieven die we hebben ontvangen.
  • Als je bent geselecteerd, sturen we jou een assessment en persoonlijkheidstest.
  • Bij het succesvol voltooien van die stap, nodigen wij jou uit voor een selectiedag bij ons op kantoor.
  • De laatste stap in het sollicitatieproces is een gesprek op kantoor. 

Who are your colleagues?

The career of Sander Cremers

"At the beginning of the COVID-19 crisis, we gave many of our customers a temporary moratorium on interest and redemption payments on their loans. It feels good to help businesses that are experiencing difficulties.” 

Read the story

Sander Cremers
Portfolio Manager Financial Risk

The career of Rosalie Tulen

"As controllers, we process the financial data and combining them into comprehensible reports. For example, we advise the management on the financial position of the company." 

Read the story

Rosalie Tulen
Junior Controller

De loopbaan van Niels Vlaming

"You can clearly see that ABN AMRO is on the move. There are new projects constantly on the go, many of them relating to sustainability."

Read the story

Niels Vlaming
Reporting Specialist

The more that data can do, the faster Accountancy innovates

"Much more is possible with data now than a few years ago. That is where the challenge lies for me."

Read the story

Joep Timmermans
Junior Accounting Data Analyst

The career of Anna Zadorozhnaia

“The way of thinking is more important than having all the answers right away. It’s more about what you do when you don’t have the answers.”

Read the story

Anna Zadorozhnaia
Senior Data Scientist

What does your application procedure look like?

Are you made of the right stuff?

Socially engaged

Socially engaged

Read more
Learning and development

Learning and development

Read more
Challenging work

Challenging work

Read more
Making an impact

Making an impact

Read more

Come and make a difference with us!

Curious how we approach hybrid working?

We have listed everything