Platform Engineer Digital Workplace

amstelveen

We ask

 • 2 - 5 years
 • Passion for your field of expertise
 • An entrepreneurial attitude

We offer

 • € 3.953 - € 5.646 pm
 • Excellent employment conditions
 • In charge of personal development

Why ABN AMRO?

 • Building a future proof bank
 • A diverse and inclusive culture
 • Extensive internal career opportunities

Platform Engineer Digital Workplace

In het kort

In het grid Digital Workplace zoeken wij een IT Platform engineer voor het Operational Business Intelligence Team, waar de focus ligt op het verbeteren van de employee experience van de digitale werkplek van alle medewerkers van ABN AMRO wereldwijd. Hierbij geldt data over de werkplek en de gemeten experience als basis is voor die verbeteringen. Deze data wordt verzameld en intelligent geïnterpreteerd door de applicatie Nexthink. Deze applicatie biedt de mogelijkheid om data van eindgebruikers real-time te analyseren, visualiseren en actie op te ondernemen. Het biedt ons complete controle over de digitale werkplek, door inzicht te bieden van alle eindpunten, applicaties en gebruikersactiviteiten. 

Je werk

Als IT Platform engineer binnen het Grid Digital Workplace wil je waarde toevoegen door met behulp van Nexthink data om te zetten in mogelijkheden om de digitale werkplek van de medewerker continu te verbeteren. Je zult je steeds verder specialiseren in de mogelijkheden van Nexthink en zult pro-actief deze mogelijkheden benutten om goede analyses te kunnen doen van de beschikbare data. Met behulp van deze analyses ben je voortdurend in staat verbeteringen aan te brengen in de ervaring van en het werken met de werkplek. Denk aan verbeteringen in de performance van bijvoorbeeld de laptop, voorkomen van (veiligheids)risico’s, verstoringen, etc. Hierdoor realiseer je een hogere productiviteit van de medewerkers alsook een verlaging van meldingen van verstoringen, immers “happy employees makes happy customers”!

Werkomgeving - Digital Workplace

Digital Workplace is de afdeling binnen Platforms & Technology die verantwoordelijk is voor het inrichten, verbeteren en vernieuwen van de digitale werkplek van alle ABN AMRO-collega's in binnen- en buitenland. Daarnaast zorgt de afdeling (grid) voor de virtuele werkplek van de medewerkers van onze preferente leveranciers die vooral vanuit India opereren. We vinden het belangrijk dat de digitale werkplek in alle aspecten (technisch, functioneel, gebruik, support), de medewerker probleemloos ondersteunt in de primaire taken van de medewerker. We hebben employee experience hoog in het vaandel staan. We streven naar het leveren van voorspelbare, betrouwbare, bruikbare, gemakkelijke en innovatieve diensten en producten die de medewerker productiever maken.

Je profiel

Jij hebt grote passie voor alles wat met data te maken heeft en hebt daar ook aantoonbaar ervaring mee. Je vindt het leuk om in een grote internationale organisatie te werken met heel veel verschillende stakeholders en de complexiteit die daarbij komt kijken. Je bent gemotiveerd om steeds te leren en te verbeteren. Je bent klantgericht en hebt een ondernemend karakter waardoor je actief en voortdurend streeft naar optimalisatie van de producten en diensten die Digital Workplace aan de medewerkers biedt. Je bent een teamspeler die graag samenwerkt met anderen, maar ook goed zelfstandig kan werken.

Functiespecifieke competenties:  

 • Gefocust op Nexthink en bereid alles daarvan te leren;
 • Stakeholdermanagement;
 • Zelfverzekerd;
 • Waarde toevoegen aan de hand van data;
 • Analyses uitvoeren middels PowerBI;
 • Goed begrip van de (digitale) werkplek;
 • Assertief;
 • Ondernemend karakter gericht op verbeteringen toepassen;
 • Verbinder;
 • Pro-actieve analyst.
   

Wij bieden

Een enorm uitdagende, gevarieerde, inspirerende en nooit saaie baan, waarin je je kunt blijven ontwikkelen en mag werken met de nieuwste technieken op het gebied van data-analyse met als resultaat elke dag waarde toevoegen voor iedere gebruiker van de digitale werkplek van ABN AMRO. Je komt in een heel gevarieerd team te werken waar kennisdeling, elkaar motiveren en positief uitdagen hoog in het vaandel staan.

Interesse?

Ben jij enthousiast geworden en wil jij graag deel uitmaken van ons team? Solliciteer dan nu! Voor meer informatie, neem contact op met Inez Donkers (inez.donkers-van.drongelen@nl.abnamro.com) of Erik Joosen (erik.joosen@nl.abnamro.com)

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeen die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega's binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.

Disclaimer externe recruitmentbureaus

Externe recruitmentbureaus dienen een overeenkomst met ABN AMRO BANK N.V. te hebben getekend, uitgegeven door een Talent Acquisition Specialist, om CV's te mogen indienen. Daarbij mag alleen een CV worden ingediend wanneer het bureau is uitgenodigd door een Talent Acquisition Specialist om mee te zoeken naar geschikte kandidaten. Alle ongevraagde CV's die buiten deze voorwaarden worden aangeboden zullen als eigendom van ABN AMRO BANK N.V. worden beschouwd. ABN AMRO BANK N.V. is hierbij geen plaatsingskosten verschuldigd.

Read more

What does your application procedure look like?

Are you made of the right stuff?

Socially engaged

Socially engaged

Read more
Learning and development

Learning and development

Read more
Challenging work

Challenging work

Read more
Making an impact

Making an impact

Read more

Come and make a difference with us!

Curious how we approach hybrid working?

We have listed everything