Jade Clemens Agíss

Acquisitie Banker New Business

“Een superdiverse baan is het! Het ene moment zit ik in een workshop over het onboardingsproces van nieuwe klanten, daarna denk ik mee over een nieuwe marketingcampagne.”

Private Banking

ABN AMRO Private Banking maakt grote impact

“Als ik op feestjes over m’n werk begin, dan vragen mensen zelden door. Of ze veranderen snel van onderwerp. Vaak denken ze dat ik een stoffige baan heb. Maar als ik de kans krijg om meer te vertellen, dan verandert meestal hun beeld.”

“En wist je dat ABN AMRO Private Banking grote impact maakt? We zetten actief in op impactbeleggen: daarbij levert het belegd vermogen niet alleen financieel rendement op, maar draagt het ook positief bij aan mens en milieu. Bijvoorbeeld doordat een belegging betere sociale omstandigheden, werkgelegenheid of energiebesparingen ondersteunt. Door dit soort mogelijkheden bij onze klanten onder de aandacht te brengen, maken we een groot verschil.”

Tóch de bankwereld in

“Maar als ik eerlijk ben: voordat ik bij ABN AMRO begon, dacht ik ook dat werken bij een bank saai zou zijn. Bovendien heb ik hbo-rechten gestudeerd en stagegelopen in de advocatuur. In eerste instantie leek mijn carrière dus een heel andere kant op te gaan.”

“Via mijn afstudeeronderzoek kwam ik toch in de bankenwereld terecht. Bij ABN AMRO mocht ik onderzoek doen naar het juridisch kader voor budgethulpverlening, en de wettelijke basis voor de dienstverlening die banken aanbieden aan bewindvoerders en budgethulpverleners.”

Starten bij Private Banking in Den Haag

“Al snel ontdekte ik dat werken bij ABN AMRO eigenlijk heel leuk is! Zo leuk zelfs, dat ik na m’n studie besloot te blijven. Ik kon aan de slag als commercieel assistent bij het Private Banking-kantoor in Den Haag. Dat heb ik 2,5 jaar met veel plezier gedaan. Vooral het intensieve contact met klanten sprak me aan.”

“In deze tak van de bank leer je klanten echt kennen. Je gaat samen op zoek naar de beste bestemming voor hun particuliere vermogen, en hebt daar veel persoonlijk contact over.” 

Transfer naar het hoofdkantoor

“Na verloop van tijd wilde ik mezelf verder ontwikkelen binnen de bank. Het klantcontact vond ik nog steeds leuk, maar ik was ook benieuwd naar het hoofdkantoor in Amsterdam. Daar wordt strategisch nagedacht over waar we als Private Bank naartoe gaan. Het leek me interessant om ook daarbij betrokken te zijn.”

“Toevallig kwam er een functie vrij waarin alles mooi samenkwam. Ik ben nu Acquisitie Banker New Business op het hoofdkantoor. Een deel van mijn tijd doe ik intakes met nieuwe klanten, daarnaast probeer ik samen met m’n collega’s de acquisitieprocessen voor de hele Private Bank te optimaliseren.”

“Een superdiverse baan is het! Het ene moment zit ik in een workshop over het onboardingsproces van nieuwe klanten, daarna denk ik mee over de commerciële opvolging van een nieuwe marketingcampagne. Zolang het maar over nieuwe Private Banking-klanten gaat, komt het bij me voorbij.”

Nieuwe master gestart

“Ondertussen ben ik ook nog een deeltijd-master gestart. Ik studeer nu Bedrijfsethiek! Dat heeft niet direct iets met m’n dagelijks werk te maken, maar ABN AMRO geeft me toch de ruimte om die opleiding te volgen. Mijn managers vinden het belangrijk dat ik me ontwikkel en steunen me daarin, welke richting ik ook kies. En wie weet kan ik m’n nieuw opgedane kennis later binnen de bank inzetten.” 

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet