Geert van Leeuwen

Legal counsel

“Ik ben in mijn werk constant aan het schipperen: ik wil ABN AMRO ‘slim’ juridisch advies geven, maar ook onze klanten tegemoetkomen. Dat maakt het uitdagend en interessant.” 

Legal & Compliance

Eerst een jongerenrekening, nu een baan als legal counsel 

Donald Duck? Liever het FD! 

“Toen ik 12 jaar was, verdiende ik mijn eerste zakcentje. Het was begin 2000, ik had een krantenwijk in het dorp waar ik woonde. Met een handjevol guldens ging ik langs verschillende bankkantoren. Ik stond aan de balie en zei: ‘Ik ben Geert en ik wil graag een rekening openen.’ ABN AMRO was toen de enige bank die me serieus nam. Ik opende een Ajax-rekening en kreeg er een computerspelletje bij. Ik kon mijn geluk niet op!” 

“Zo ontstond mijn interesse in financiën. Waar klasgenoten de Donald Duck kochten, las ik het Financieele Dagblad. Ik begon al op jonge leeftijd met beleggen en zocht uit waar ik de meeste rente over mijn spaargeld kon krijgen. Een studie rechten en een master in ondernemingsrecht waren logische stappen. Mijn eerste baan was op de banking-afdeling van een advocatenkantoor op de Zuidas.”

Ruimte voor eigen initiatieven

“Ik vond dat werk juridisch heel uitdagend, maar miste de commerciële kant. Daarom besloot ik om bij ABN AMRO aan de slag te gaan. Ik zit in het team Legal Lending. Wij geven grootzakelijke klanten juridisch advies over leningen. Ik ben niet alleen juridisch bij de transacties betrokken, maar denk ook mee over de structuur en onze klanten: waarom verstrekken we deze lening aan deze partij? Willen we meer leningen verstrekken in deze hoek?” 

“Juristen kunnen een beetje vastgeroest zijn, we zitten de hele dag met onze neus in de wettenbundels. Bij de bank is dat anders. Iedereen is flexibel, er is ruimte voor nieuwe ideeën. ‘Vlak voor de coronacrisis had ik aangegeven dat ik graag één of twee keer per week bij klanten op kantoor wilde werken. Dan leer je elkaar wat beter kennen en kon ik vragen makkelijk opvangen. Dat is natuurlijk niet doorgegaan, maar ABN AMRO stond er meteen voor open.”

Elke dag in ontwikkeling

“Eigenlijk ben ik steeds aan het schipperen: enerzijds wil ik ABN AMRO ‘slim’ juridisch advies geven, anderzijds wil ik onze klanten tegemoet komen. Daarnaast verandert de bank constant, economische ontwikkelingen hebben directe invloed op de kredieten die de bank verstrekt. Elke werkdag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Dat houdt het afwisselend en spannend.” 

“Op de juridische afdeling werken 180 mensen, ik zit in een team met tien collega’s. We hebben goed en veel contact. We vinden het belangrijk dat iedereen zich blijft ontwikkelen binnen het vakgebied. Zo volgde ik een studie Financiering & Zekerheden bij de Grotius Academie, die postacademische opleidingen voor juristen biedt. Maar het feit dat ik nu bij een bank werk, en niet meer op een advocatenkantoor, is voor mij al een hele grote persoonlijke ontwikkeling. Ik leer nog elke dag.” 

Lesgeven over geldzaken

“ABN AMRO houdt zich veel bezig met social impact. Grappig, ik vind die maatschappelijke betrokkenheid veel belangrijker dan ik van tevoren had gedacht. Onze Foundation biedt het project Bank voor de klas aan: financiële educatie in het basisonderwijs. Er is een lesmodule ontwikkeld om kinderen op een speelse en laagdrempelige manier te leren over geld. Ik vind dat ontzettend leuk om te doen. Het is dankbaar werk, en zo cruciaal: geld is iets belangrijks, daar moeten we serieus mee omgaan.” 

Meer verhalen

De loopbaan van Marije Veenhuizen

“Grote zaken, veelzijdige teams en verschillende rechtsgebieden: je wordt hier continu uitgedaagd!”

Lees het verhaal

Marije Veenhuizen
Legal counsel

De loopbaan van Adriaan van Zijl

“Als legal counsel ben ik betrokken bij belangrijke zaken, geef ik regelmatig ongevraagd advies én heb ik veel contact met klanten en hun adviseurs. Dat miste ik toen ik advocaat was.”

Lees het verhaal

Adriaan van Zijl
Legal counsel

De loopbaan van Margot Kuijpers

“Innovatie en wet- en regelgeving gaan niet altijd hand in hand. Ik zie het als een uitdaging om de bank te helpen innoveren binnen de kaders van de wet.” 

Lees het verhaal

Margot Kuijpers
Legal counsel

De loopbaan van Mohamed Khalil

“Compliance gaat over het grijze gebied tussen wat wel en niet mag: het goede willen doen, ook als niemand het je oplegt.”

Lees het verhaal

Mohamed Khalil
Business Compliance Officer

De loopbaan van Maico Majado van Dreumel

“Bij ABN AMRO kijken we constant of onze producten nog voldoen aan de maatschappelijke normen.”

Lees het verhaal

Maico Majado van Dreumel
Business compliance officer

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet