Financieringsspecialist/ Financial Analist

Amsterdam

We ask

  • 0 - 2 years
  • A future oriented mindset
  • Analytical skills

We offer

  • € 3.509 - € 5.014 pm
  • Excellent employment conditions
  • In charge of personal development

Why ABN AMRO?

  • Building a future proof bank
  • A diverse and inclusive culture
  • Extensive internal career opportunities

Financieringsspecialist/ Financial Analist

In het kort

Convenience Lending - Financieringsspecialist

Wil jij klanten helpen aan een lening die past bij hun ambities? Wil je een baan waar leren voorop staat, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak? Kom dan werken als Financieringsspecialist bij Convenience Lending. Wij geven het optimale advies aan klanten voor hun specifieke financieringsbehoefte door middel van een persoonlijke en digitale klantbenadering en ontwikkelen zo de ‘Toekomst van Financieren’.

Je werk

Wat ga je doen als Financieringsspecialist? 
-    Je bent op frequente basis in contact met klanten over hun kredietvraag.
-    Je analyseert de klant op bedrijfsrisico’s en financiële risico’s om de kredietwaardigheid van de klant te bepalen.
-    Je maakt financiële prognoses om de financiële haalbaarheid van bedrijfsplannen te doorgronden.
-    In overleg met je collega’s van Convenience Lending en Risk overleg je, waar het kan, de standaard voorwaarden (structuur) voor het krediet en bepaalt een competitieve rente.
-    Daarnaast kan je actief bijdragen aan de realisatie van de Convenience Lending ambities door bijvoorbeeld processen te optimaliseren, digitale transitie te faciliteren en data analytics te verbeteren.

Werkomgeving

Wat is Convenience Lending?

Convenience Lending is dé plek binnen ABN AMRO waar de optimale combinatie tussen persoonlijke en digitale klantinteractie wordt ontwikkeld voor het zakelijke  financieringsproduct. Als team ontwikkelen we Convenience Lending verder om klanten de beste financieringsoplossing te geven op een voorspelbare en snelle manier. 
Onze ondernemende klanten zijn gevestigd door heel Nederland en worden bediend vanuit verschillende sectorclusters.
 

Het succesvol bedienen van onze klanten wordt bepaald door onze mensen. Daarom bieden wij een toekomstgerichte werkomgeving waar collega’s centraal staan en wij aandacht besteden aan jouw ontwikkeling tot ‘de financieringsspecialist van de toekomst’. Dat betekent dat je niet alleen wordt opgeleid in het structureren van kredieten en financiële en sectorkennis, maar ook op het gebied van regelgeving, digitale vaardigheden en data. 
 

Dus, wil jij klanten helpen en adviseren in het verkrijgen van een lening en tegelijkertijd de ‘Toekomst van Financieren’ neerzetten, dan is Convenience Lending de plek voor jou!


Convenience Lending binnen ABN AMRO

ABN AMRO bedient haar klanten vanuit de klantsegmenten Wealth, Business Client & Ecosystems, Commercial Clients en Corporate & Institutional Banking  de beste producten. Producten worden ontwikkeld binnen vier productafdelingen: Financing Solutions, Transaction Banking, Investments en Markets. 
 

Financing Solutions  is onder andere verantwoordelijk voor alle financieringsoplossingen die worden aangeboden aan zakelijke en vermogende klanten. Financing Solutions streeft naar snelle, uniforme en voorspelbare financieringstrajecten voor onze klanten, waarbij maatwerk wordt geboden vanuit onze kennis en expertise. 
 

Convenience Lending is één van de financieringsafdelingen binnen Financing Solutions. Convenience Lending richt zich op MKB bedrijven met een omzet  tot EUR 25mln en een kredietbehoefte van EUR 1 tot 5mln. Convenience Lending werkt in vier sectorclusters: Digitaal & Consumer, Agri & Food, Manufacturing & Mobility en Health Care & Medical. Deze teams onderscheiden zich in markt door diepe sectorkennis. 


Waarom Convenience Lending?

Bij Convenience Lending staan drie cultuurprincipes centraal: Toekomstgerichtheid, Transparantie en Team.
 

Toekomstgericht betekent dat onze dienstverlening een combinatie is van persoonlijk en digitaal. Wij bieden voorspelbaarheid, snelheid en gemak, met expertise en maatwerk op de momenten die er voor de klant toe doen. 
 

We zijn transparant in onze klantbediening en processen. We zijn onderscheidend door te leveren wat we beloven in de tijd die we hebben afgesproken met de klant.
 

Bij Convenience Lending is teamwork essentieel. Wij werken met elkaar in sectorclusters en gezamenlijk zijn wij verantwoordelijk voor de bediening van onze klanten in het cluster. Naast het financieren van onze klanten draagt het team bij aan organisatorische onderwerpen om onze ambitie van een persoonlijke en digitale klantbenadering te realiseren.  We delen kennis, leiden elkaar op en helpen elkaar wanneer dat nodig is. Wij zijn een nieuwe afdeling, met een goede mix aan ervaring en bovenal een club collega’s die vol positieve energie een Convenience financieringspropositie voor onze klanten neerzetten. 

Je profiel

Wij zijn op zoek naar mensen die enthousiast zijn, hart hebben voor onze bank en het enthousiast worden om in een veranderende omgeving te. Je hebt een achtergrond in de financiële sector of je vindt het juist leuk om financiële analysis te maken. Je kan je vastbijten om bedrijfsmodellen en financiën te begrijpen zodat de echte kredietrisico’s geïdentificeerd worden. Je bent leergierig, wil je graag ontwikkelen en samen aan de “Toekomst van Financieren” bouwen. Omdat je met klanten Nederlandstalig zijn, is een goede beheersing van de Nederlandse taal noodzakelijk (As you will work with Dutch clients, a good comprehension of the Dutch language is required for this position).

Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.

Wij bieden

Wij bieden een mooie uitdagende baan in een gezellig team dat in een goede sfeer mooie prestaties weet neer te zetten. Je krijgt de ruimte om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en te groeien zowel persoonlijk als in je werk.

Interesse?

Reageer via onze vacaturesite! Bij vragen kun je mailen met Dirk Bakker, manager Financing Solutions Convenience Lending, dirk.bakker@nl.abnamro.com.

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeen die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega's binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.

Disclaimer externe recruitmentbureaus

Externe recruitmentbureaus dienen een overeenkomst met ABN AMRO BANK N.V. te hebben getekend, uitgegeven door een Talent Acquisition Specialist, om CV's te mogen indienen. Daarbij mag alleen een CV worden ingediend wanneer het bureau is uitgenodigd door een Talent Acquisition Specialist om mee te zoeken naar geschikte kandidaten. Alle ongevraagde CV's die buiten deze voorwaarden worden aangeboden zullen als eigendom van ABN AMRO BANK N.V. worden beschouwd. ABN AMRO BANK N.V. is hierbij geen plaatsingskosten verschuldigd.

Read more

What does your application procedure look like?

Are you made of the right stuff?

Socially engaged

Socially engaged

Read more
Learning and development

Learning and development

Read more
Challenging work

Challenging work

Read more
Making an impact

Making an impact

Read more

Come and make a difference with us!

Curious how we approach hybrid working?

We have listed everything