Data & Innovatie Consultant

Amsterdam

We ask

  • 0+ years
  • Collaborative skills
  • An entrepreneurial attitude

We offer

  • € 4.213 - € 6.019 pm
  • Excellent employment conditions
  • In charge of personal development

Why ABN AMRO?

  • Building a future proof bank
  • A diverse and inclusive culture
  • Extensive internal career opportunities

Data & Innovatie Consultant

In het kort

Je werk

Als onderdeel van A&I werk je op projectbasis aan bovenstaande aandachtsgebieden en hebt daarin zowel een consulterende als technische rol. Het team werkt met een eigen Databricks omgeving om data te ontsluiten en te vertalen naar strategische inzichten.

A&I werkt in een complexe omgeving waar data en analytics capabilities nog in opbouw zijn. Datakwaliteit en de beschikbaarheid van data kan daardoor regelmatig een uitdaging vormen. We zoeken dan ook een enthousiaste collega die inmiddels een aantal jaren ervaring heeft op het gebied van data analytics, niet bang is om vragen te stellen en zich proactief opstelt binnen de organisatie. Je bent kritisch en je laat je niet zomaar uit het veld slaan. Minstens zo belangrijk vinden we dat je kunt samenwerken. Veranderen gaat niet vanzelf, dus ondernemerschap en de organisatie blijven challengen is een vereiste om succesvol te zijn.

In jouw rol als innovator:

· ben je proactief op zoek naar verbetermogelijkheden met betrekking tot processen en data.
· vertaal je vraagstukken uit de business naar data initiatieven (business requirements naar technische requirements).
· begrijp je de veschillende (advanced) analytics en data technieken om de meest geschikte techniek te kunnen selecteren voor elk vraagstuk en voert deze (deels) zelf uit.
· manage je de projecten waarvoor je in de lead bent voor o.a. planning, organisatie, afstemming met stakeholders en het bij elkaar brengen en verbinden van de benodigde partijen.
· doorgrond je de onderliggende processen achter de Controlling producten en diensten om verbetervoorstellen uit te werken
· fungeer je als data-sparringpartner voor onze stakeholders m.b.t. deep-dives, analyses en rapportage vraagstukken.
· enthousiasmeer en overtuig je minder technische stakeholders en collega’s in (advanced) analytics en Data Science vraagstukken.
· blijf je up-to-date over trends en ontwikkelingen op het gebieden van data en advanced analytics, zoals ontwikkelingen omtrent LLM’s en GenAI

Werkomgeving

Analytics & Innovation (A&I)maakt onderdeel uit van Finance Controlling en is een multidisciplinair zelf- organiserend team. Onze missie is de Controlling en Finance organisatie meer data gedreven te maken. Hierbij hebben we drie aandachtgebieden:

· Data insights: we creëren nieuwe inzichten voor de Controllers en de Business die zij bedienen. We identificeren nieuwe data bronnen, brengen Finance en Business data samen en passen (advanced) analytics technieken en modellen toe. Hiermee helpen we de transformatie van expert-based naar model-based besluitvorming.

· Proces optimization: we zijn voortdurend op zoek naar verbetermogelijkheden van bestaande processen, binnen zowel Controlling als Finance breed. We kijken daarbij hoe nieuwe technologieën als GenAI/LLMs kunnen helpen bij het werk van onze collega’s.

· People & skills: we adviseren het senior management en de rest van de organisatie over de mogelijkheden op het gebied van data. Daarnaast faciliteren we een trainingsprogramma om de analytics skills van onze collega’s te verbeteren
 

Je profiel

· Je bent ondernemend, neemt graag zelf initiatief en hebt een proactieve opstelling.

· Je bent een flexibele, pragmatische out of the box denker. Ofwel een probleemoplosser.

· Je bent gericht op samenwerken, vernieuwen en het bereiken van doelen.

· Je hebt sterke communicatie vaardigheden, bent in staat om advies te geven aan het senior management en weet de Finance organisatie te enthousiasmeren en overtuigen.

· Je hebt kennis van de toepassingsmogelijkheden van advanced analytics.

· Je hebt affiniteit met PowerBI, SQL, Python, Databricks of vergelijkbare technieken.
 

Wij bieden

· Het bovenaan de pagina weergegeven bruto maandsalaris is op basis van een 36-urige werkweek, inclusief vakantiegeld en benefit budget.
· Het benefit budget bedraagt 11% van je salaris. Als je in een maand geen aankopen of reserveringen doet in de Benefit Shop, krijg je over die maand een twaalfde deel van je benefit budget uitbetaald.
· Vijf weken vakantie per jaar. Je hebt de mogelijkheid om vier weken per jaar bij te kopen.
· Persoonlijk Ontwikkelbudget van € 1.000,- per jaar. Dit bedrag kun je opsparen tot € 3.000,-.
· Mogelijkheid tot thuiswerken (in overleg met je team en afhankelijk van je functie).
· Een ov-jaarabonnement met gratis openbaar vervoer in heel Nederland
· Een uitstekende pensioenregeling.

Interesse?

Geïnteresseerd? Reageer dan online op de vacature.

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeen die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega's binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.

Disclaimer externe recruitmentbureaus

Externe recruitmentbureaus dienen een overeenkomst met ABN AMRO BANK N.V. te hebben getekend, uitgegeven door een Talent Acquisition Specialist, om cv's te mogen indienen. Acquisitie wordt daarom niet op prijs gesteld.

Who are your colleagues?

The career of Carlin Verweijen

"The best thing about my job? That I get to resolve difficult strategy issues every day with a group of highly diverse, ambitious people."

Read the story

Carlin Verweijen
Strategy Consultant

The career of Max Philipsen

“My work is affecting more and more people at ABN AMRO, so the decisions I make really matter.” 

Read the story

Max Philipsen
Data Analyst

The more that data can do, the faster Accountancy innovates

"Much more is possible with data now than a few years ago. That is where the challenge lies for me."

Read the story

Joep Timmermans
Junior Accounting Data Analyst

What does your application procedure look like?

Are you made of the right stuff?

Socially engaged

Socially engaged

Read more
Learning and development

Learning and development

Read more
Challenging work

Challenging work

Read more
Making an impact

Making an impact

Read more

Come and make a difference with us!

Curious how we approach hybrid working?

We have listed everything