Data Consultant

Amersfoort

We ask

 • 2+ years
 • An inventive approach
 • Analytical skills

We offer

 • € 4.823 - € 6.890 pm
 • Excellent employment conditions
 • In charge of personal development

Why ABN AMRO?

 • Building a future proof bank
 • A diverse and inclusive culture
 • Extensive internal career opportunities

Data Consultant

In het kort

Zoek jij een uitdagende rol als Data Management consultant bij ABN AMRO Bank? Kom ons team versterken en breng de datakwaliteit en governance naar een hoger niveau. Werk samen met collega's en experts om innovatieve oplossingen te leveren en te voldoen aan regelgeving

Je werk

ABN AMRO Bank's Data & Analytics (D&A) is op zoek naar een Data Management Consultant voor de Hypotheken divisie. Als Data Management Consultant ben jij verantwoordelijk voor het coördineren en faciliteren van data en analytics initiatieven voor Hypotheken. Je schakelt met  externe service providers op het gebied van data en implementeert intern onze data strategie. Ook ben je verantwoordelijk voor het opzetten en verbeteren van verschillende data control frameworks binnen Hypotheken. Jouw concrete taken en verantwoordelijkheden omvatten onder meer:
-    Het onderhouden van contact met interne en externe stakeholders en het zoeken naar mogelijkheden om de samenwerking te verbeteren.
-    Het faciliteren van het opbouwen en delen van kennis en ervaring in de Hypotheken-organisatie rondom het werken met data (data awareness).
-    Het ondersteunen van de (delegated) data owners en data stewards bij het inrichten en beheren van de data governance binnen Hypotheken.
-    Het betrouwbaarheid en beschikbaarheid van data beter inzichtelijk maken.
-    Het stimuleren van innovatie op de data en analytics agenda in de business/grids.
-    Het vergroten van de datakwaliteit en het faciliteren van data governance.
 

Werkomgeving

De afdeling D&A is een ondersteunende afdeling voor de gehele Hypotheken organisatie en wordt aangevoerd door de Chief Data Officer. D&A is verantwoordelijk voor de regie en coördinatie van data en analytics initiatieven binnen hypotheken, en het stimuleren van innovatie op de data en analytics agenda in de business/grids. De afdeling D&A bestaat uit data management consultants, een Hypotheken DataLab, data product owners en data projectleiders.
De afdeling D&A onderscheidt zich vooral van andere organisatieonderdelen door het vervullen van de regiefunctie over de business heen, het innovatieve maar doelgerichte karakter, de Lean & Mean opzet van de afdeling, en het overzicht en inzicht wat geboden wordt op kennis, kunde en initiatieven. De complexiteit van de activiteiten van D&A wordt vooral gekenmerkt door het vinden van de juiste balans tussen gemeenschappelijke data prioriteiten en prioriteiten in business/grids. Steeds vaker spelen we een rol in regie op data initiatieven vanuit de toezichthouders.
 

Je profiel

•    HBO/WO opleiding (beta, technisch of business gericht)
•    Kennis van Data Governance en Data Management
•    Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
•    Sterke communicatieve vaardigheden en vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
•    Flexibele en proactieve instelling
Als Data Management Consultant ben jij een verbinder met ervaring in data & analytics en hypotheken. Je hebt ruime kennis van Data Governance en Data Management en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden. Je hebt een flexibele en proactieve instelling en weet verbinding te maken tussen verschillende partijen op het gebied van Data & Analytics.

Wij bieden

Een uitdagende baan waar je impact hebt in de uitvoering van onze data strategie, onze data kwaliteit & governance en ons toekomstige model waar we steeds meer o.b.v. data kredietbeslissingen zullen nemen.

Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien. Daarnaast vinden we het als D&A team ook belangrijk om buiten het werk om leuke activiteiten met elkaar te doen.

 

Een greep uit onze uitstekende arbeidsvoorwaarden:

 • Wij bieden een goed, marktconform salaris.
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen zoals vier weken extra vakantie. Uitbetalen kan ook.
 • Thuiswerken is mogelijk, 1 a 2 dagen per week naar kantoor in Amersfoort
 • Elk jaar 5 'Banking for better dagen', die je naar eigen inzicht mag besteden aan de ontwikkeling van jezelf, iemand anders of de maatschappij.
 • Wij verzorgen een goede, volledige thuiswerkplek bestaande uit een bureau, stoel, scherm en accessoires
 • Een OV-jaarabonnement waarmee je het hele jaar gratis in Nederland kan reizen, zowel zakelijk als privé

Interesse?

Ben je geinteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature. Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met Maartje van der Veen (Chief Data Officer) op +31 (0)6 505 11 857 of Maartje.van.der.Veen@nl.abnamro.com. We maken graag kennis met je.

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeen die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega's binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.

Disclaimer externe recruitmentbureaus

Externe recruitmentbureaus dienen een overeenkomst met ABN AMRO BANK N.V. te hebben getekend, uitgegeven door een Talent Acquisition Specialist, om cv's te mogen indienen. Acquisitie wordt daarom niet op prijs gesteld.

Who are your colleagues?

The career of Carlin Verweijen

"The best thing about my job? That I get to resolve difficult strategy issues every day with a group of highly diverse, ambitious people."

Read the story

Carlin Verweijen
Strategy Consultant

The career of Max Philipsen

“My work is affecting more and more people at ABN AMRO, so the decisions I make really matter.” 

Read the story

Max Philipsen
Data Analyst

The more that data can do, the faster Accountancy innovates

"Much more is possible with data now than a few years ago. That is where the challenge lies for me."

Read the story

Joep Timmermans
Junior Accounting Data Analyst

What does your application procedure look like?

Are you made of the right stuff?

Socially engaged

Socially engaged

Read more
Learning and development

Learning and development

Read more
Challenging work

Challenging work

Read more
Making an impact

Making an impact

Read more

Come and make a difference with us!

Curious how we approach hybrid working?

We have listed everything