Stagiair(e) Legal

Amsterdam

We ask

 • 0+ years
 • Excellent communication skills
 • Eagerness to learn

We offer

 • Excellent employment conditions
 • In charge of personal development

Why ABN AMRO?

 • Building a future proof bank
 • A diverse and inclusive culture
 • Extensive internal career opportunities

Stagiair(e) Legal

In het kort

Wil je stage lopen in een professionele en motiverende omgeving en je verder ontwikkelen in de financiële sector? Word Legal stagiair(e) bij ABN AMRO en maak kennis met een dynamische Legal afdeling en andere afdelingen binnen de bank.

Hoe ziet je stage eruit?

Tijdens je stage draai je mee in de dagelijkse praktijk van een van onze Legal teams en ondersteun je de werkzaamheden van de juristes en juristen in het betreffende team. Denk bijvoorbeeld aan het adviseren van de bank over geschillen. Of betrokkenheid bij (complexe) contractsonderhandelingen en waar nodig het opstellen van contracten. Je verdiept je in wet- en regelgeving waar de bank mee te maken heeft en geeft advies over producten en diensten van de bank. Je denkt mee bij het in kaart brengen van de risico's van de bank en helpt risico's te vermijden. 

Wie zijn wij?

De afdeling Legal signaleert en interpreteer nieuwe wet- en regelgeving en adviseert de bank over de implementatie daarvan. Ook zijn we betrokken bij gerechtelijke procedures en analyseren we relevante jurisprudentie. Daarnaast ondersteunen wij bij financiële transacties en adviseren we over de juridische aspecten van nieuwe producten. De Legal afdeling bestaat op dit moment uit circa 120 juristes en juristen.


De afdeling Legal ondersteunt de verschillende bedrijfsonderdelen van de bank en bestaat daarom uit verschillende ‘units’. Zo kan je bijvoorbeeld stage lopen bij de volgende Legal units:

 

Financial Restructuring & Recovery (FR&R) en Litigation: de juristen van deze unit zijn verantwoordelijk voor de juridische begeleiding van herstructurering en insolventie werkzaamheden (ook wel Bijzonder Beheer genoemd). Bijzonder Beheer is de afdeling bij de bank die kredieten met een verhoogd risico behandelt. Vaak gaat het om bedrijven die door een financieel moeilijke periode gaan. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor de behandeling van belangrijke geschillen en procedures van de bank en werkzaamheden met betrekking tot bankgaranties en derdenbeslagen.

 

Products: Deze unit adviseert de bank op het gebied van onder meer betalingsverkeer (PSD2), digitalisering, het bestrijden van witwassen en het financieren van terrorisme en bij fraudezaken. Ook adviseren de juristen van deze unit bij privacy (GDPR), verzekeren en pensioenen. 

 

Wealth, Markets and Clearing: De juristen van de afdeling Private Banking adviseren over de producten en diensten op het gebied van effecten die door ABN AMRO aan de Private Banking klanten (zowel in Nederland als internationaal) worden aangeboden. Ook adviseren zij Capital Markets (equity/debt capital markets en corporate/structured finance) en Markets & Clearing (securities lending, derivaten en clearing activiteiten).

 

Lending: Verantwoordelijk voor de juridische advisering met betrekking tot alle soorten financieringen die aan de Retail, Private en Commercial Banking klanten van de bank worden verstrekt. Een belangrijk aandachtspunt binnen het team is het adviseren over en implementeren van normen, regels en/of jurisprudentie over zorgplicht. De juristen in dit team bieden ook ondersteuning bij (groot)zakelijke (syndicaats)financieringen, onder meer op basis van LMA-documentatie.

 

Regulatory Office: De unit brengt prudentiële expertise en een bankbreed netwerk samen onder één dak. Ook houdt de unit nauwlettend in de gaten welke nieuwe wet- en regelgeving op de bank afkomt en is actief betrokken bij het beleggen daarvan binnen de organisatie en richt het zich op het bundelen van de expertise die nodig is voor de interactie met de (prudentiële) toezichthouder 


 

 

Wie ben jij?

Een enthousiaste, pragmatische en gedreven student in de afrondende fase van je studie, bij voorkeur in je master. Je hebt interesse in de financiële sector, je bent collegiaal en je beschikt over een goed ontwikkeld analytisch vermogen en uitstekende communicatievaardigheden.

Wat vragen wij?

 • Je bent in de afrondende fase van je wo-studie Nederlands recht. Bij voorkeur privaatrecht, financieel recht, insolventierecht, ondernemingsrecht, of een soortgelijk rechtsgebied;
 • Het is een pre als je relevante nevenactiviteiten verricht of al stage(s) hebt gelopen; en
 • Je bent creatief in je oplossingen en bent in staat om moeilijke onderwerpen in heldere taal uit te leggen.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling.

 

Wat bieden wij?

Een uitdagende stage in een interessante en dynamische werkomgeving voor de duur van twee maanden. Dankzij de centrale rol van de afdeling Legal doe je in korte tijd brede kennis op binnen de bank. Je komt terecht in een professionele, maar informele en collegiale cultuur waarbij collega’s je graag de organisatie en hun vak laten zien. 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature. Wij maken graag kennis met je.


Graag ontvangen we bij je sollicitatie het volgende van je:

 • cv;
 • motivatiebrief (graag hierin ook vermelden naar welk(e) Legal team(s) je voorkeur uitgaat);
 • cijferlijst; en
 • stagebeoordeling(en) van (een) eerdere stage(s), indien van toepassing.


Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen ontvangen, stuur dan een e-mail naar Stage.Legal@nl.abnamro.com 
 

Who are your colleagues?

The career of Marije Veenhuizen

“Big cases, versatile teams and various fields of law: you're constantly challenged here!”

Read the story

Marije Veenhuizen
Legal counsel

The career of Adriaan van Zijl

'As legal counsel, I am now involved in important cases, I regularly give unsolicited advice and I am in regular contact with the bank's clients and their advisers. I missed that when I was a lawyer.'

Read the story

Adriaan van Zijl
Legal counsel

De loopbaan van Margot Kuijpers

"Innovation, legislation and regulation don’t always go hand in hand. I see it as a challenge to help the bank to innovate within the framework of the law."

Read the story

Margot Kuijpers
Legal counsel

The career of Maico Majado van Dreumel

"At ABN AMRO, we constantly check whether our products still meet social standards." 

Read the story

Maico Majado van Dreumel
Business compliance officer

What does your application procedure look like?

Are you made of the right stuff?

Socially engaged

Socially engaged

Read more
Learning and development

Learning and development

Read more
Challenging work

Challenging work

Read more
Making an impact

Making an impact

Read more

Come and make a difference with us!

Curious how we approach hybrid working?

We have listed everything