Senior Regulatory Reporting & Data Analyst

Amsterdam

We ask

 • 5+ years
 • A customer centric focus
 • Analytical skills

We offer

 • € 4.823 - € 6.890 pm
 • Excellent employment conditions
 • In charge of personal development

Why ABN AMRO?

 • Building a future proof bank
 • A diverse and inclusive culture
 • Extensive internal career opportunities

Senior Regulatory Reporting & Data Analyst

In het kort

Ben jij die gedreven toezicht rapportages expert en wil je je bezig houden met finance en jezelf op professioneel en persoonlijk vlak ontwikkelen? Wij zoeken een enthousiaste collega voor de afdeling FINREP & Statistical Reporting. Je gaat in teamverband werken aan concernrapportages en big datasets aanleveringen waarin onder meer de FINREP, Asset Encumbrance, Statistische rapportages, Loan tapes, Levies, Pillar 3 disclosures en Resolutie centraal staan. Op een van deze onderwerpen ga je meewerken en in de eerste instantie primair over loan tapes. Onze rapportages en big databestanden ondersteunen de externe toezichthouders (DNB/ECB/EBA/SRB/CBS) bij het maken van monetaire beleidsbeslissingen en het uitvoeren van toezicht op de financiële sector. Je gaat je verdiepen en verbanden leggen (slim analyseren) met andere rapportages, waardoor je naast de verdieping ook een helikopterview ontwikkelt. Goede samenwerking met (internationale) stakeholders is van groot belang voor het neerzetten van een goed resultaat. In multidisciplinaire teams, met een Agile aanpak, verbeteren wij continue onze processen, data en rapportages. Zet je de volgende stappen voor een mooie carrière? Wij staan open voor jouw nieuwe ideeën. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd! Kom jij ons team versterken?

Werkomgeving

De afdeling FINREP & Statistical Reporting is binnen Finance verantwoordelijk voor enterprise reporting op het gebied van regulatory reporting. De wereld rond de afdeling Reporting is uitdagend en volop in beweging. Als gevolg van nieuw te implementeren regelgeving,  ontwikkelen we nieuwe rapportages en gaan we steeds meer big data bestanden leveren aan de toezichthouders. Naast goed contact met onze belangrijke externe afnemers hebben wij veel contact met verschillende interne klanten zoals Risk, andere Finance afdelingen en de business-lines. Tevens is er veelvuldig contact met onze stakeholders in binnen- en buitenland. Voor ons regulatory reporting team zijn we op zoek naar versterking.

Je profiel

Je bent een ondernemende professional met een pro-actieve houding en je bent gericht op samenwerking, om samen met collega's nog betere resultaten neer te zetten. Je bent stressbestendig en werkt nauwkeurig en geordend. Je bent proces georiënteerd en je neemt actief deel aan een preventief en curatief risicobeheer. Denk je dat je bij ons past?

Check je profiel:

 • 5 - 10 jaar ervaring, over loantapes met voorkeur
 • Master opleiding met een financiële richting
 • Ervaring met MS Excel, Powerpoint en kennis van Business Intelligence Tools heeft voorkeur
 • Aantoonbaar kwantitatief inzicht en analytisch vermogen
 • Samenwerkingsgericht in het algemeen
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Goede beheersing van Engels is vereist
   

Wij bieden

Een professionele omgeving waar je met veel risk en finance disciplines in aanraking komt. We zijn prestatiegericht, maar de onderlinge sfeer blijft altijd informeel en de werkdruk gezond. Met zo veel kennis en ervaring van collega's ontwikkel je niet alleen je expertise, maar leer je ook hoe je die slim toepast in een grote organisatie. Daarnaast ga je meewerken aan vernieuwingen die ons vak interessant maken en relevant houden. ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en bied je daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Daarnaast krijg je een marktconform salaris en een aantrekkelijk pakket van employee benefits. Hiermee bepaal je grotendeels je eigen voorwaarden.

Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien. Wij helpen je om fit & vitaal te blijven. Een salaris afhankelijk van relevante ervaring. Een aanvullend benefit budget, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen. Een persoonlijk ontwikkelbudget per jaar. Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie. Een goede pensioenregeling.
 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Neem voor meer informatie contact op met Ankur Lal, ankur.lal@nl.abnamro.com.

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeen die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega's binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.

Disclaimer externe recruitmentbureaus

Externe recruitmentbureaus dienen een overeenkomst met ABN AMRO BANK N.V. te hebben getekend, uitgegeven door een Talent Acquisition Specialist, om cv's te mogen indienen. Acquisitie wordt daarom niet op prijs gesteld.

Who are your colleagues?

The career of Sander Cremers

"At the beginning of the COVID-19 crisis, we gave many of our customers a temporary moratorium on interest and redemption payments on their loans. It feels good to help businesses that are experiencing difficulties.” 

Read the story

Sander Cremers
Portfolio Manager Financial Risk

The career of Rosalie Tulen

"As controllers, we process the financial data and combining them into comprehensible reports. For example, we advise the management on the financial position of the company." 

Read the story

Rosalie Tulen
Junior Controller

De loopbaan van Niels Vlaming

"You can clearly see that ABN AMRO is on the move. There are new projects constantly on the go, many of them relating to sustainability."

Read the story

Niels Vlaming
Reporting Specialist

The more that data can do, the faster Accountancy innovates

"Much more is possible with data now than a few years ago. That is where the challenge lies for me."

Read the story

Joep Timmermans
Junior Accounting Data Analyst

The career of Anna Zadorozhnaia

“The way of thinking is more important than having all the answers right away. It’s more about what you do when you don’t have the answers.”

Read the story

Anna Zadorozhnaia
Senior Data Scientist

What does your application procedure look like?

Are you made of the right stuff?

Socially engaged

Socially engaged

Read more
Learning and development

Learning and development

Read more
Challenging work

Challenging work

Read more
Making an impact

Making an impact

Read more

Come and make a difference with us!

Curious how we approach hybrid working?

We have listed everything