Senior Data Consultant

Amersfoort

We ask

 • 5+ years
 • Collaborative skills
 • A structured approach

We offer

 • € 5.516 - € 7.880 pm
 • Excellent employment conditions
 • In charge of personal development

Why ABN AMRO?

 • Building a future proof bank
 • A diverse and inclusive culture
 • Extensive internal career opportunities

Senior Data Consultant

At a glance

De Data & Analytics organisatie is een ondersteunende afdeling voor heel Hypotheken.

De D&A organisatie is verantwoordelijk voor de regie en coordinatie van data en analytics initiatieven binnen Hypotheken en voor het stimuleren van innovatie op de data en analytics agenda in de business /grids.  Ook zijn we bij D&A verantwoordelijk voor overkoepelende zaken als het faciliteren van data governance, het vergroten van onze datakwaliteit en een aantal dataprojecten (zoals een futureproof datawarehouse voor Hypotheken).

Wij zijn op zoek naar een Data & Analytics consultant die vanuit wet-&regelgeving als een spin in het web de datakwaliteit, de aansturing van externe service providers en het data control framework naar een hoger niveau brengt. Je doet dit samen met je collega's binnen D&A, de data-eigenaren (Data Owners) en data experts van de vele databronnen. Het betreft naast een faciliterende en regie rol ook een hands-on rol waar jij o.a. verantwoordelijk bent voor de vertaling van de uitdagingen op het gebied van wet-& regelgeving naar correcte oplossingen in de praktijk. Daarnaast ben jij de connectie met de rest van de bank voor Data Governance zaken, en met externe partijen voor de data die we daar vandaan ontvangen.

Your job

 • Je houdt overzicht en regie op wat er vanuit de toezichthouders op ons af komt qua wet- en regelgeving op datavlak. Je stemt dit af met relevante stakeholders binnen en buiten Hypotheken. Je maakt een vertaalslag naar de toepasbaarheid en mogelijkheden.
 • Jij zorgt voor de aansturing van externe service providers op datavlak en zorgt dat onze visie daar gevolgd en geimplementeerd wordt.
 • Je onderhoudt contact met de Hypotheken-afdelingen en relevante partners binnen en buiten de organisatie, zoals Data Management & Architecture van de bank of Stater. Je zoekt daarbij vooral naar mogelijkheden om de samenwerking te verbeteren en daarmee Hypotheken succesvoller te maken dankzij de inzet van data en/of analytics: slimmer, beter, sneller of misschien gewoon eenvoudiger.
 • Je faciliteert het opbouwen en delen van kennis en ervaring in de Hypotheken-organisatie rondom het werken met data (data awareness).
 • Je ondersteunt de (delegated) data owners en data stewards bij het inrichten en beheren van de data governance binnen Hypotheken en je helpt data betrouwbaarheid en beschikbaarheid beter inzichtelijk te maken.

Working environment

De afdeling D&A is een ondersteunende afdeling voor de gehele Hypotheken organisatie en wordt aangevoerd door de Chief Data Officer. D&A is verantwoordelijk voor de regie en coordinatie van data en analytics initiatieven binnen hypotheken, en het stimuleren van innovatie op de data en analytics agenda in de business/grids. De afdeling D&A bestaat uit consultants en domein expert, een Hypotheken DataLab, data product owners en data projectleiders.

De afdeling D&A onderscheidt zich vooral van bestaande organisatieonderdelen door het vervullen van de regiefunctie over de business heen, het innovatieve maar doelgerichte karakter, de lean & mean opzet van de afdeling, en het overzicht en inzicht wat geboden wordt op kennis, kunde en initiatieven. De complexiteit van de activiteiten van D&A wordt vooral gekenmerkt door het vinden van de juiste balans tussen gemeenschappelijke data prioriteiten en prioriteiten in business/grids. Steeds vaker spelen we een rol in regie op data initiatieven vanuit de toezichthouders.

Your profile

Je bent een verbinder, hebt ervaring en affiniteit met data & analytics en brede kennis van hypotheken.

En je beschikt over:

 • HBO/WO opleiding (beta, technisch of business gericht)
 • Kennis van Data Governance en Data Management
 • Stakeholdermanagement
 • Je hebt ervaring met werken met toezichthouders
 • Je hebt een flexibele en proactieve instelling
 • Je ziet verbanden en weet partijen te verbinden op het gebied van Data & Analytics
 • Vaardig in het overbrengen van kennis en gebruiken
 • Sterke communicatieve vaardigheden en een vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Je hebt minimaal 6 jaar relevante werkervaring
 • Kennis van wet- & regelgeving op datavlak is een pre
   

We are offering

Een uitdagende baan waar je impact hebt in de uitvoering van onze data strategie, onze data kwaliteit & governance en ons toekomstige model waar we steeds meer obv data kredietbeslissingen zullen nemen.

Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien. Daarnaast vinden we het als D&A team ook belangrijk om buiten het werk om leuke activiteiten met elkaar te doen.

Een greep uit onze uitstekende arbeidsvoorwaarden:

 • Wij bieden een goed, marktconform salaris.
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen zoals vier weken extra vakantie. Uitbetalen kan ook.
 • Vijf weken vakantie per jaar
 • Elk jaar 5 ‘Banking for better’-dagen, die je naar eigen inzicht mag besteden aan de ontwikkeling van jezelf, iemand anders of de maatschappij.
 • Wij verzorgen een goede, volledige thuiswerkplek bestaande uit een bureau, stoel, scherm en accessoires
 • Een OV-jaarabonnement waarmee je het hele jaar gratis in Nederland kan reizen, zowel zakelijk als prive

Interested?

Ben je geinteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature. Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met Maartje van der Veen (Chief Data Officer) op +31 (0)6 505 11 857 of Maartje.van.der.Veen@nl.abnamro.com. We maken graag kennis met je.

Equal opportunities for all

The success of our organisation depends on the quality of our people and the ideas that they have. Truly surprising insights and innovative solutions for our clients result from an interplay of cultures, knowledge and experience. Diversity is therefore extremely important to our organisation. To ensure that everyone at ABN AMRO can develop their talents, we encourage an inclusive culture in which all colleagues feel engaged and appreciated.

Disclaimer external recruitment agencies

External recruitment agencies need to have a signed agreement with ABN AMRO BANK N.V., executed by a Talent Acquisition Specialist, when submitting a resume to a vacancy. No unsolicited services or offers, please.

Who are your colleagues?

The career of Carlin Verweijen

"The best thing about my job? That I get to resolve difficult strategy issues every day with a group of highly diverse, ambitious people."

Read the story

Carlin Verweijen
Strategy Consultant

The career of Max Philipsen

“My work is affecting more and more people at ABN AMRO, so the decisions I make really matter.” 

Read the story

Max Philipsen
Data Analyst

The more that data can do, the faster Accountancy innovates

"Much more is possible with data now than a few years ago. That is where the challenge lies for me."

Read the story

Joep Timmermans
Junior Accounting Data Analyst

What does your application procedure look like?

Are you made of the right stuff?

Socially engaged

Socially engaged

Read more
Learning and development

Learning and development

Read more
Challenging work

Challenging work

Read more
Making an impact

Making an impact

Read more

Come and make a difference with us!

Curious how we approach hybrid working?

We have listed everything