IT Lead

Amsterdam

We ask

  • 10+ years
  • An inventive approach
  • Analytical skills

We offer

  • € 7.449 - € 10.641 pm
  • Excellent employment conditions
  • In charge of personal development

Why ABN AMRO?

  • Building a future proof bank
  • A diverse and inclusive culture
  • Extensive internal career opportunities

IT Lead

In het kort

Lijkt het je interessant en leerzaam om te komen werken voor het uitdagende IT domein van Finance & Risk in het Finance & Risk data domain verder vorm te geven? Als IT Lead ben je dagelijks bezig met het innoveren, versnellen en vereenvoudigen van het Finance & Risk applicatie landschap van ABN AMRO. Hierdoor draag je bij aan de lange termijn strategie van ABN AMRO IT om ons applicatie landschap wendbaar te maken
 

Je werk

Wij zoeken een IT lead die in een groeiende en in ontwikkeling zijnde afdeling samen met de huidige IT lead verantwoordelijk is voor een reeks aan Data platformen binnen het Finance en Risk data domein(FR DDS, ESG DDS, RAP, INSTAGRAMS, FINTAX en CoDaC). Dus samen met je collega IT Lead en je Chapter Leads, jouw mensen in de teams, de Grid Owner en de Product Owners ben je verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van je teams. Verder motiveer je mensen en borg je de juiste balans tussen de gewenste architectuur en realisatie van de roadmaps. Tevens coach je jouw teams, waarbij je jouw IT-skills inzet. Daarbij is er veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Ten slotte bouw je mee aan het creëren van een afdeling waar er een fijne (werk)sfeer is, waar vertrouwen heerst en waar je met z'n allen de schouders eronder zet
 

Werkomgeving

De afdeling Finance & Risk data domain is een jonge afdeling binnen Finance & Risk. Wij zijn een ambitieuze en zeer internationale groep mensen. We hebben een Agile manier van werken omarmd waarbij we streven naar een platte organisatie met zelforganiserende teams die de autonomie hebben om snelle beslissingen te nemen. De sfeer in het team en de afdeling is open en informeel. Je komt te werken in een afdeling met veel verschillende nationaliteiten en een goede verhouding Juniors, Mediors en Seniors. We werken hard, maar weten ook hoe we plezier moeten maken!

Je profiel

Je hebt brede interesse in IT en je hebt het vermogen om de soms complexe IT-vraagstukken op een begrijpelijke wijze uit te leggen aan een brede groep betrokkenen. Verder ben je inhoudelijk betrokken. Hierdoor ben je niet alleen niet alleen in staat om advies en richting aan de scrum teams en je stakeholders te kunnen geven, maar ook om de langere termijn doelen te bewaken. Hierbij dien je Product Owners en (business) stakeholders die een volle agenda hebben ervan te overtuigen dat niet alleen de korte, maar vooral ook de lange termijn doelen rand voorwaardelijk zijn voor het succes van hun aandachtsgebied. Hierbij is het van belang om inhoud te combineren met strategisch denken. Daarnaast ben je als coach voor je teams in staat om goed te luisteren en help je jouw scrum teams naar een hoger niveau te tillen en obstakels weg te nemen.  

  • Academisch werk- en denkniveau
  • Ruime ervaring (>5 jaar) in resultaatgericht opleveren, bij voorkeur met IT component
  • Weet je rug recht te houden in discussies en je mening duidelijk over te brengen.
  • Communicatief sterk
  • Creëert overzicht en inzicht voor de teams en focus zich op structurele verbeteringen
  • Ervaring met agile change management

Wij bieden

  • Het bovenaan de pagina weergegeven bruto maandsalaris is op basis van een 36-urige werkweek, inclusief vakantiegeld en benefit budget.
  • Het benefit budget bedraagt 11% van je salaris. Als je in een maand geen aankopen of reserveringen doet in de Benefit Shop, krijg je over die maand een twaalfde deel van je benefit budget uitbetaald.
  • Vijf weken vakantie per jaar. Je hebt de mogelijkheid om vier weken per jaar bij te kopen.
  • Persoonlijk Ontwikkelbudget van € 1.000,- per jaar. Dit bedrag kun je opsparen tot € 3.000,-.
  • Mogelijkheid tot thuiswerken (in overleg met je team en afhankelijk van je functie).
  • Een ov-jaarabonnement met gratis openbaar vervoer in heel Nederland
  • Een uitstekende pensioenregeling.

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeen die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega's binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.

Disclaimer externe recruitmentbureaus

Externe recruitmentbureaus dienen een overeenkomst met ABN AMRO BANK N.V. te hebben getekend, uitgegeven door een Talent Acquisition Specialist, om CV's te mogen indienen.
Acquisitie wordt daarom niet op prijs gesteld.

Who are your colleagues?

The career of Aaron Kieboom

"There are always new systems and technologies we can apply in our work. We are constantly innovating, and that allows me to keep on challenging myself."

Read the story

Aaron Kieboom
Software developer

The career of Bartjan Happel

"Maths isn’t about numbers; it's about using logic to solve problems. Numbers are important in my work, but what really matters is the human behaviour behind them. That's what I try to predict with the models I build."

Read the story

Bartjan Happel
IT-engineer (QRM-expert)

The career of Benthe Hagemeijer

“We have so many different technologies and programming languages in-house; what’s more, we’re constantly developing new products. As an IT professional with ABN AMRO, you can never go stale.”

Read the story

Benthe Hagemeijer
Tikkie IT engineer

The career of Marcus van Bergen

“ABN AMRO is one of the three largest clearing parties in the world, but we don’t have a huge team, and that makes working here so special.” 

Read the story
Marcus van Bergen

Marcus van Bergen
Software Engineer

What does your application procedure look like?

Are you made of the right stuff?

Socially engaged

Socially engaged

Read more
Learning and development

Learning and development

Read more
Challenging work

Challenging work

Read more
Making an impact

Making an impact

Read more

Come and make a difference with us!

Curious how we approach hybrid working?

We have listed everything