ABN AMRO Corporate Finance

ABN AMRO Corporate Finance

ABN AMRO Corporate Finance is een toonaangevend strategisch en financieel adviseur en verstrekt een breed scala aan investment banking diensten. De afdeling is gevestigd op de Amsterdamse Zuidas en is opgedeeld in twee sector-agnostische teams (M&A Execution en Capital Structuring & Advisory) en diverse M&A sectorteams. De sectorteams richten zich op drie overkoepelende thema's: New Energies, Digital & Consumer, en Mobility & Manufacturing. Daarnaast worden ook klanten in de Financial Institutions en Shipping sector bediend. Ons team bestaat uit ongeveer 80 collega's en ondersteunt onze klanten dagelijks met strategisch en financieel advies.

Het unieke rotatieprogramma van ABN AMRO omvat twee jaar aan M&A-rotaties in verschillende sector teams en één jaar dat bestaat uit rotaties bij andere afdelingen binnen de Corporate Bank. Bij ABN AMRO ben je vanaf het begin nauw betrokken bij het team, je komt dagelijks in contact met interne en externe klanten en je werkt samen met klanten tijdens de executiefase van deals.


Corporate Finance: De bank die iedereen (denkt te) kennen

Fenne Schenkelaars en Daan Stolwerk, beiden Corporate Finance trainees, vertellen in de podcast van De Beroepskeuzecast hoe het is om het Corporate Finance track binnen het Corporate Banking traineeship te volgen en wat het werken binnen deze wereld zo interessant en leerzaam maakt. 

Luister hier de podcast


"Het Corporate Finance Traineeship spreekt mij aan door de grote verscheidenheid in rotaties, de coaching en trainingssessies tijdens het programma. Ook werk je dagelijks samen met gemotiveerde medetrainees." 

Marieke (trainee)

Stage mogelijkheden

Duur
4 maanden

Beschikbare teams
5 Corporate Finance sector teams en 3 sector-agnostische teams: Corporate Finance Execution, Capital Structuring & Advisory, en Equity Capital Markets.

Mogelijkheden

 • Doe ervaring op met diverse transacties en werk nauw samen met ervaren collega's in de dynamische wereld van Corporate Finance.
 • 'Learning on the job' met uitstekende begeleiding afgestemd op jouw voorkeuren.
 • Ontwikkel jouw professionele en financiële vaardigheden in onze open en internationale werkomgeving.
 • Je maakt deel uit van één van onze M&A-teams of het ECM-team en krijgt vanaf het begin veel verantwoordelijkheid.

Leercurve

 • Je leert hoe wij onze klanten van innovatieve sector en product gebaseerde oplossingen voorzien die aan de financiële wensen van de klant voldoen.
 • Je assisteert bij het maken van presentaties, financiële analyses van bedrijven, businessplannen, kapitaalmarktinformatie, etc.J
 • e krijgt de kans om financiële modelleringsvaardigheden op te doen en je maakt een eigen financiële prognose en DCF-model (met hulp van een buddy).
 • Je doet inzichten op in verschillende bedrijfssectoren.
Startdatum

Gedurende het hele jaar (iedere maand starten er 3-4 Corporate Finance stagiairs).


"Ik kan het Corporate Finance Talent track binnen het Corporate Banking Traineeship van harte aanbevelen. ABN AMRO besteedt veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling en organiseert veel (in)formele evenementen. Het traineeship heeft mijn carrière een vliegende start gegeven en veel kansen voor de toekomst gecreëerd."

Frank (ex-trainee)

Traineeship mogelijkheden

Duur
36 maanden 

Mogelijkheden

 • Op maat gemaakt traineeship programma met doorgaans twee jaar aan M&A-rotaties in verschillende sector teams en één jaar dat bestaat uit rotaties bij andere afdelingen binnen de Corporate Bank. 
 • Een vijf weken durende cursus aan de Nyenrode Business Universiteit, gevolgd door een tweejarig persoonlijk ontwikkelingsprogramma aan Nyenrode met mede-trainees binnen Corporate Banking.
 • Specifieke cursussen naar jouw voorkeur, zoals taal- of leiderschapscursussen, om jouw soft skills verder te ontwikkelen.
 • Een vier maanden durende rotatie op één van onze internationale kantoren (Londen, Parijs, Oslo, Frankfurt).
 • Competitief beloningspakket conform marktstandaarden

Leercurve

 • Terwijl je transacties uitvoert die impact hebben, ontwikkel jij je om op maat gemaakte adviezen te geven en werk je aan waardevolle oplossingen voor onze klanten
 • De kans om dagelijks interne en externe klanten te ontmoeten terwijl jij nauw samenwerkt met klanten tijdens de executiefase van een deal
 • Optimaliseer jouw vaardigheden op het gebied van Corporate Finance door te werken aan financiële analyses, presentaties en het managen van stakeholders bij tijdgevoelige transacties
 • Word een allround investment banker en verbreed je netwerk door nauwe samenwerking met afdelingen zoals o.a. Equity Capital Markets, Capital Structuring & Advisory en Acquisition & Leveraged Finance
Startdatum

Flexibele start gedurende het hele jaar (jaarlijks starten ongeveer 10 Corporate Finance trainees bij de afdeling)

Ben jij of heb jij?

 • Recent afgestudeerd aan een universiteit (Bachelor diploma behaald bij aanvang van de stage; Master diploma behaald bij aanvang van het traineeship).
 • Minimaal één M&A gerelateerde stage (alleen een vereiste voor het traineeship).
 • Intrinsieke motivatie om voor ABN AMRO en in Corporate Finance te werken. 
 • Ondernemend, vindingrijk en bereid om verschillende teams te verkennen.
 • Leergierig met uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Graag werkzaam in een sociale omgeving met (veel) sociale activiteiten.

Onze cultuur

Volledige training en begeleiding

Verantwoordelijkheid vanaf de start

Sociale werkomgeving

Meer weten?

Heb je na het bekijken van deze pagina nog vragen? Of wil je met ons in contact komen? Neem gerust contact op met ons Recruitment Team via mail_cib_cc_recruitment_cf@nl.abnamro.com voor meer informatie.

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet