ABN AMRO Corporate Finance

ABN AMRO Corporate Finance

ABN AMRO’s Corporate Finance afdeling is gevestigd op het hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Onze afdeling is opgesplitst in verschillende sectorteams en twee sector onafhankelijke teams, Corporate Finance Executie en Capital Structuring & Advisory. In totaal werken er op onze afdeling 100 collega's, waaronder 20 trainees en 15 stagiaires. We richten ons op deals binnen een zeer brede range, zowel qua sectoren als qua deal value, maar over het algemeen op bedrijven met een jaarlijkse omzet vanaf honderd miljoen euro. 

Bij Corporate Finance heb je een vliegende start van je carrière: je zit bovenop de markt, hebt dagelijks contact met interne- en externe klanten en werkt zij aan zij met klanten tijdens de uitvoeringsfase van een transactie/deal.


Corporate Finance: De bank die iedereen (denkt te) kennen

Fenne Schenkelaars en Daan Stolwerk, beiden Corporate Finance trainees, vertellen in de podcast van De Beroepskeuzecast hoe het is om het Corporate Finance track binnen het Corporate Banking traineeship te volgen en wat het werken binnen deze wereld zo interessant en leerzaam maakt. 

Luister hier de podcast


"Het Corporate Finance Traineeship spreekt mij aan door de grote verscheidenheid in rotaties, de coaching en trainingssessies tijdens het programma. Ook werk je dagelijks samen met gemotiveerde medetrainees." 

Marieke (trainee)

Stage mogelijkheden

 • Duur
  4 maanden
 • Beschikbare teams
  5 Corporate Finance sector teams en 3 sector onafhankelijke teams; Corporate Finance Executie, Capital Structuring & Advisory en Equity Capital Markets
 • Leercurve
  Gedurende je stage krijg je steeds meer verantwoordelijkheid. Aan het einde van de stage is het doel dat je op gelijk niveau werkt als de trainees. Daarnaast krijg je de kans om kennis op te doen op het gebied van financiële modellering, je zal namelijk zelf een bedrijfswaardering maken op basis van een DCF-model. Uiteraard allemaal onder begeleiding van je buddy
 • Startdatum
  Gedurende het hele jaar (iedere maand starten er 3-4 Corporate Finance stagiairs)


"Ik kan het Corporate Finance Talent track binnen het Corporate Banking Traineeship van harte aanbevelen. ABN AMRO besteedt veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling en organiseert veel (in)formele evenementen. Het traineeship heeft mijn carrière een vliegende start gegeven en veel kansen voor de toekomst gecreëerd."

Frank (ex-trainee)

Traineeship mogelijkheden

 • Lengte
  24 maanden traineeship gevolgd door 12 maanden dedicated Corporate Finance
 • Beschikbare rotaties
  Op maat gemaakt programma met 2 jaar M&A (verschillende rotaties) en een jaar de kans om andere teams binnen de Corporate Bank te verkennen. Mogelijkheden zijn onder andere Capital Structuring & Advisory, Corporate Development, ABN AMRO Ventures, ABN AMRO Sustainable Impact Fund, Financing Solutions, Equity Research, Equity Capital Markets en Financial Restructuring & Recovery. Je hebt ook de mogelijkheid om 4 maanden naar het buitenland te gaan. We bieden momenteel rotaties aan naar Londen, Parijs, Oslo, Frankfurt en Brussel
 • Leercurve
  2-jarig Nyenrode programma met zowel soft als hard skill trainingen. Aanvullende Corporate Finance specifieke trainingen, zoals bedrijfswaardering of financiële modellering cursussen van Hans Haanappel. Daarnaast heb je de mogelijkheid om specifieke cursussen te volgen die je aanspreken, zoals taal- of leiderschap cursussen
 • Startdatum
  Flexibel starten gedurende het jaar (er starten circa 10 Corporate Finance trainees per jaar)

Ben jij?

 • Recent afgestudeerd aan een universitaire Bachelor (minimale vereiste stagepositie) of Master (vereiste traineeship)
 • Iemand met affiniteit voor Finance
 • Sterk gemotiveerd om voor ABN AMRO en in Corporate Finance te werken 
 • Ambitieus, leergierig en enthousiast om verschillende teams te verkennen
 • Bereid om te werken in een sociale omgeving met (veel) sociale activiteiten

Onze cultuur

Verhouding man/vrouw (stage)

35% vrouw
65% man

Hoofdkantoor

Amsterdam, met rotatie mogelijkheden in London, Paris, Oslo, Frankfurt en Brussel

Verhouding stagiairs/trainees

20-25 trainees  
12-16 stagiairs

Meer weten?

Heb je na het bekijken van deze pagina nog vragen? Of wil je met ons in contact komen? Neem gerust contact op met ons Recruitment Team via mail_cib_cc_recruitment_cf@nl.abnamro.com voor meer informatie.

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet