Het B-Able programma

B-Able: talent kent geen beperking

In Nederland willen zo’n 1,2 miljoen mensen met een arbeidsbeperking dolgraag werken. Alleen krijgen ze nauwelijks de kans. De buitenwereld heeft vooral oog voor hun beperkingen, niet voor hun kwaliteiten. ABN AMRO vindt dat ieder talent de mogelijkheid moet krijgen om zich te ontplooien. Daarom geeft ABN AMRO mensen met een arbeidsbeperking de ruimte door gericht kansen te creëren. 

Het B-Able programma van ABN AMRO

ABN AMRO helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met het B-Able programma. 

Binnen ons programma B-Able zoeken we naar banen die geschikt zijn voor mensen met een arbeidsbeperking. En wanneer ze bij ons in dienst zijn, begeleiden we ze vanuit de B-Able Desk. Daarbij werken we intensief samen met alle bedrijfsonderdelen binnen de bank. We laten ons adviseren door deskundige sociale ondernemingen. Voorbeelden hiervan zijn Onbeperkt aan de Slag en Ctalents. 

Waardevolle bijdrage

Met de juiste faciliteiten, afspraken en begeleiding kunnen mensen met een arbeidsbeperking een waardevolle bijdrage leveren aan ABN AMRO. Het aantal mensen met een arbeidsbeperking is in de afgelopen maanden egroeid. Er zijn nu 125 werknemers met een arbeidsbeperking in dienst. Ons streven is dat in 2025 225 mensen met een arbeidsbeperking bij ons in dienst zijn. Allemaal met een reguliere baan inclusief regulier salaris. Zo hopen we hun financiële zelfstandigheid en werkgeluk te bevorderen. 

Oog voor talent

​​​​​​​Het is waardevol voor de maatschappij als mensen met een arbeidsbeperking langdurig aan het werk kunnen. Ze zijn dan niet meer afhankelijk van een uitkering. Maar ook voor organisaties is hun aanwezigheid van grote waarde. Zo zien wij een toename in medewerkerstevredenheid, klanttevredenheid en productiviteit op de plekken waar mensen met een arbeidsbeperking werken. 

Wil je aan de slag bij ABN AMRO?

Wil je als nieuwe medewerker met een beperking ontdekken wat jouw mogelijkheden zijn bij ABN AMRO? Neem een kijkje op onze vacature pagina's en neem contact op met Nicole.Riebandt@nl.abnamro.com.

Hoe krijgen we gelijke kansen voor elkaar?

Ik ben bestuurslid van het B-Able Medewerkersnetwerk, het netwerk binnen de bank voor medewerkers met een arbeidsperking. Met het B-Able programma helpt de bank mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet