Legal & Compliance

Deskundigheid, creativiteit en ervaring

Bekijk vacatures

Waarom werken in Legal & Compliance bij ABN AMRO?

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Consultatie op niveau

Consultatie op niveau

Gevarieerd takenpakket

Gevarieerd takenpakket

Complexe financiële vraagstukken

Complexe financiële vraagstukken

Werken bij Legal

Bij bijna alles waaraan we werken binnen ABN AMRO, spelen juridische elementen een rol. We bieden een breed scala aan producten en diensten. Onze klanten variëren van particulieren tot zakelijke entiteiten. Tegelijkertijd neemt de complexiteit van onze inhoud toe. Maar ook buiten de bank gebeurt er veel. Financiële wet- en regelgeving ondergaan snel veranderingen. Zowel het publiek als de toezichthouders houden ons nauwlettend in de gaten. Hierdoor hebben andere afdelingen steeds meer behoefte aan advies van en begeleiding door juridische specialisten. Daarom biedt de afdeling Legal bij ABN AMRO een uiterst uitdagende werkomgeving voor juridische specialisten.

Onze juridische specialisten bieden met hun deskundigheid ondersteuning aan alle afdelingen. Ze benutten hun creativiteit en ervaring om hen te helpen bij het bereiken van hun doelen. Daarbij leggen ze zich toe op het signaleren en terugdringen van juridische risico’s. Het beschermen van de reputatie van de bank is hierbij een belangrijk onderdeel.

Werken bij Compliance

Bij ABN AMRO streven we ernaar om binnen de juridische grenzen te blijven. Dit vereist aanzienlijke inspanningen van ons team, gezien de complexiteit van de wet- en regelgeving. ABN AMRO krijgt tenslotte steeds controle door externe toezichthouders. En de eisen van deze toezichthouders veranderen voortdurend en worden steeds complexer. Hiervoor kunnen we een boekwerk met regels schrijven voor onze medewerkers. Maar liever zien we dat zij zelf per situatie beslissen welk gedrag gepast is. Lastige dilemma’s vragen om scherpte én nuance.

De brug tussen regelgeving en onze business

ABN AMRO heeft als doel om alle bankactiviteiten eerlijk en betrouwbaar uit te voeren. Onze Compliance officieren hebben een voorschrijvende en controlerende functie. Daarnaast vervullen ze ook een adviserende rol. Dit zorgt ervoor dat binnen de gehele organisatie duidelijk is waarom regelgeving noodzakelijk is. We gaan regelmatig in gesprek over transparante productontwikkeling, ondubbelzinnige regelgeving en verantwoord ondernemen. Een spannende en veelzijdige omgeving dus. 

Lees meer

Compliance - Moniva

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Maatschappelijk betrokken

Maatschappelijk betrokken

Lees meer
Leren en ontwikkelen

Leren en ontwikkelen

Lees meer
Uitdagend werk

Uitdagend werk

Lees meer
Impact maken

Impact maken

Lees meer

Ervaringen van collega's die je voor gingen

De loopbaan van Marije Veenhuizen

“Grote zaken, veelzijdige teams en verschillende rechtsgebieden: je wordt hier continu uitgedaagd!”

Lees het verhaal

Marije Veenhuizen
Legal counsel

De loopbaan van Adriaan van Zijl

“Als legal counsel ben ik betrokken bij belangrijke zaken, geef ik regelmatig ongevraagd advies én heb ik veel contact met klanten en hun adviseurs. Dat miste ik toen ik advocaat was.”

Lees het verhaal

Adriaan van Zijl
Legal counsel

De loopbaan van Margot Kuijpers

“Innovatie en wet- en regelgeving gaan niet altijd hand in hand. Ik zie het als een uitdaging om de bank te helpen innoveren binnen de kaders van de wet.” 

Lees het verhaal

Margot Kuijpers
Legal counsel

De loopbaan van Maico Majado van Dreumel

“Bij ABN AMRO kijken we constant of onze producten nog voldoen aan de maatschappelijke normen.”

Lees het verhaal

Maico Majado van Dreumel
Business compliance officer

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet