Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Het eerste waar je aan denkt als het gaat om arbeidsvoorwaarden is ongetwijfeld je salaris. Net als werktijden en vakantiedagen is dat een primaire arbeidsvoorwaarde. Maar wat je bij ons terugkrijgt in ruil voor jouw expertise en inspanningen is veel meer dan alleen je basissalaris. Wij vinden het belangrijk om je op verschillende manier te belonen en te waarderen. En op deze manier een brede bijdrage te leveren aan je (werkende) leven.

Wat bieden we jou?

Naast het goede basissalaris dat vermeld wordt in onze vacatures, krijg je bij ABN AMRO ook nog een mooie set aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Flexibel werken / thuiswerken
 • Persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • 5 Banking for Better days
 • Een gedeeltelijk betaalde sabbatical van 6 maanden
 • Tijdelijk werken in het buitenland
 • Veel aandacht voor jouw wellbeing
 • Benefit budget van 11% van je salaris
 • 5 weken vakantie per jaar en de mogelijkheid om 4 weken vakantie te kopen
 • Een uitstekend pensioen
 • Verschillende vervoersmogelijkheden (zoals een OV-jaarabonnement inclusief privé gebruik)
 • 100% doorbetaald geboorteverlof voor partners
 • Gratis coachesnetwerk
 • Niet-financiële waardering

Flexibel werken / thuiswerken

Bij ABN AMRO werken we hybride. Dat betekent dat je, in overleg met je team en soms afhankelijk van je functie, binnen Nederland kunt werken waar en wanneer je wilt. Je krijgt van ons niet alleen een laptop, maar ook een volledig arboproof thuiswerkplek. Lees verder

Persoonlijk ontwikkelbudget

Met ontwikkelingsbudgetten biedt ABN AMRO je de mogelijkheid om met een blik op de toekomst te werken aan je talenten. Je krijgt € 1.000 per jaar die je kunt opsparen tot € 3.000. Hiermee bepaal je zelf hoe je je wilt ontwikkelen om je werk zo vitaal en gemotiveerd mogelijk uit te voeren, zowel nu als in de toekomst.

Banking for Better days (B4B)

Per jaar kun je een week aan Banking for Better days (B4B days) opnemen. Op deze dagen kun je naar eigen inzicht werken aan je persoonlijke ontwikkeling of aan maatschappelijke doeleinden. Hiermee draag je bij aan de duurzame strategie van de bank.

Een gedeeltelijk betaalde sabbatical van 6 maanden

Je kunt een sabbatical (generatieverlof heet het bij ons) opnemen van minimaal één maand en maximaal zes maanden. Je mag het verlof in voltijd of deeltijd opnemen. De eerste 3 maanden wordt je salaris voor 40% doorbetaald.

Tijdelijk werken in het buitenland

Heb je bijvoorbeeld een vakantiehuis in het buitenland of wil je familie bezoeken die in het buitenland woont? Dan is het mogelijk om vanuit daar een tijdje te werken. Wij faciliteren dit voor een groot aantal locaties wereldwijd. Lees verder

Aandacht voor jouw wellbeing

Jouw wellbeing is voor ons heel belangrijk. We willen graag dat je lekker in je vel zit en dat je aandacht besteedt aan jouw welzijn. We helpen je graag gezond te blijven. We bieden bijvoorbeeld sportlessen en ontspanningsoefeningen aan. En geven tips voor een gezonde leefstijl.

Benefit budget van 11% van je salaris

Naast je salaris ontvang je maandelijks een Benefit budget waarmee je in de 'Benefit Shop' fiscaal vriendelijk arbeidsvoorwaarden kunt kopen. Hierbij kun je denken aan een smartphone, wearable of een (elektrische) fiets. Als je niets koopt, wordt het bedrag maandelijks uitbetaald. 

Vakantiedagen

Je krijgt vijf weken vakantie. Daarnaast heb je de mogelijkheid om vier weken per jaar bij te kopen met het Benefit budget.

Een uitstekend pensioen

Misschien niet het eerste waar je aan denkt maar ons pensioen is uitstekend geregeld. De medewerkersbijdrage is 5,5% en ABN AMRO betaalt 31,5% van de pensioengrondslag. In geval van overlijden, kent ABN AMRO een partnerpensioen en wezenpensioen.

Verschillende vervoersmogelijkheden

Je kunt kiezen voor je woon-werk reizen voor:

 • Een OV-Jaarabonnement met gratis privé gebruik van het OV in heel Nederland.
 • Een kilometervergoeding in combinatie met een mobiliteitskaart voor het OV.

100% doorbetaald geboorteverlof voor partners

Als je partner een baby heeft gekregen, heb je recht op 6 weken doorbetaald geboorteverlof.

Gratis Coachesnetwerk

Bij ABN AMRO kun je gratis gebruik maken van ons CoachesNetwerk. Het CoachesNetwerk telt ruim 100 professioneel opgeleide coaches die beschikbaar zijn voor al onze collega’s.

Niet-financiële waardering

Waardering tussen collega’s is belangrijk. Het draagt bij aan een beter teamgevoel en meer plezier in je werk. Collega’s waarderen elkaar met een Thumbs Up en successen vier je met het team! 

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.