Wellbeing

Wellbeing

Jouw wellbeing is belangrijk voor ons. Ontdek wat MyWellbeing voor jou kan betekenen. Zo kun je het beste uit jezelf halen én maximaal genieten van het leven.

Wat is MyWellbeing?

MyWellbeing is de positieve beweging binnen ABN AMRO. Uiteraard zorgen wij ervoor dat je gezond en veilig kan werken, maar wellbeing is meer. Naast fysiek en mentaal gezond en fit zijn, betekent het ook dat je lekker in je vel zit , dat je het maximale uit jezelf haalt en dat je prioriteit kunt geven aan dingen die voor jou écht belangrijk zijn. Niet alleen op het werk, maar ook daarnaast. Een goede energiebalans is heel belangrijk. Meer energie leidt meestal tot meer geluk en succes. 


HelloWellbeing

Bewegen en ontspannen tijdens de werkdag vinden we belangrijk. Als je bij ons werkt, krijg je daarom toegang tot ons HelloWellbeing platform. Hier kun je online beweeg- en ontspanningssessies volgen. Ze zijn live en on demand beschikbaar. Op enkele kantoren worden ze gedurende de werkdag aangeboden. Ook kun je fysiotherapie boeken, zowel online als offline. Maar ook werken aan gezonde gewoontes met tips voor gezond werken. En een energiescan invullen om persoonlijke adviezen te ontvangen.


Gezondheidswinstonderzoek

Elk jaar kun je gratis deelnemen aan een vertrouwelijk Gezondheidswinstonderzoek. Je vult een online vragenlijst in en krijgt een fysiek onderzoek. Op basis hiervan ontvang je een rapport met de uitkomsten. Eventueel krijg je verdere coaching en begeleiding.

Hybride werken

Bij ABN AMRO werken we hybride. Dit betekent dat je flexibel kunt werken. In overleg met je team bepaal je waar en wanneer je werkt. Je krijgt van ons niet alleen een laptop, maar ook een volledig arboproof thuiswerkplek. Ons Hybrid Fit programma biedt hierbij ondersteuning. 

Workshops en lezingen

Via onze digitale leeromgeving kun je je aanmelden voor verschillende workshops en lezingen. Zo kun je workshops volgen over verschillende onderwerpen. Denk aan voeding, slaap en mentale kracht. Ook mindfulness, werk-privé balans en energiemanagement komen aan bod. Daarnaast kun je onder begeleiding aan de slag met afvallen of stoppen met roken. In onze Learning Weeks staat het thema wellbeing op de agenda. Er zijn vaak bekende en inspirerende sprekers aanwezig.

Coaching, counseling en vertrouwenspersoon

Als je behoefte hebt aan persoonlijke begeleiding, zijn er diverse mogelijkheden tot coaching. Dit kan zijn op fysiek of mentaal vlak, maar bijvoorbeeld ook op financieel vlak. Bij onbalans of problemen op het werk zijn er verschillende opties. Je kunt naar de bedrijfsarts gaan. Ook is de company counselor beschikbaar. Of je kunt de vertrouwenspersoon integriteit raadplegen.

Sabbatical en carrièremogelijkheden 

Soms heb je de behoefte om er even helemaal uit te gaan. Je wilt kunnen reflecteren op waar je staat. Ook wil je nadenken over waar je naartoe wil. Hiervoor is het opnemen van een sabbatical mogelijk. Ook zijn er verschillende hulpmiddelen, programma’s en een intern Coaches Netwerk binnen de bank die je helpen een volgende stap helder te krijgen of te zetten.

Persoonlijk ontwikkelbudget

Wij bieden ontwikkelingsbudgetten aan. Hiermee kun je werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Dit doe je uiteraard met een blik op de toekomst.

Benefit budget

Met je ’Benefit budget’ kun je bijvoorbeeld een fitness wearable, een (elektrische) fiets of extra vakantiedagen kopen. Hiermee geef je jouw wellbeing een boost.

Teamactiviteiten en netwerken

Er zijn veel mogelijkheden voor leuke activiteiten met je team. Denk aan energizers, workshops of andere activiteiten. Samen met je collega’s werken aan je wellbeing maakt het nóg leuker! Ook zijn er verschillende netwerken binnen de bank actief, waarbij je je kunt aansluiten. 

Mantelzorg

ABN AMRO is een mantelzorgvriendelijke organisatie. Als mantelzorg bij jou aan de orde is, zoeken we samen naar oplossingen. Ons streven is altijd het behoud van een goede werk-privé balans.

Gezondheid & Veiligheid

Gezonde, veilige en fijne arbeidsomstandigheden ondersteunen werknemers om met plezier te werken. Dit is ook nodig om ziekteverzuim, ongevallen, letsel en schade te beperken en/of te voorkomen. Als verantwoordelijke werkgever zet ABN AMRO zich in voor een veilige en gezonde omgeving voor alle medewerkers. Het informeren en opleiden van medewerkers om veilig en met respect voor hun eigen gezondheid en die van anderen te werken is onze verantwoordelijkheid. ABN AMRO N.V. zet zich daarom in voor een succesvolle uitvoering van het Beleid inzake gezondheid en veiligheid (pdf). 

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet