Diversiteit

Diversiteit

Verschillen maken ons beter en sterker

Diverse achtergronden en gezichtspunten maken ons sterker. Zo verankeren wij onszelf in de samenleving en groeit onze denkkracht. Met meer diversiteit binnen teams komen we tot creatievere en innovatievere oplossingen voor onze klanten. Inclusiviteit zien wij als maatschappelijke plicht. Daarnaast is het noodzakelijk om relevant te blijven als bank.

ABN AMRO is een bedrijf waar je jezelf kunt zijn. Iedereen krijgt er gelijke kansen.

De tijd dat medewerkers in een keurslijf moesten lopen ligt ver achter ons. Maar om als bank een volledige afspiegeling te zijn van de maatschappij, is meer diversiteit nodig. Dat gaat alleen niet vanzelf.

Daarom stellen we meetbare doelen voor het aantrekken en het laten doorstromen van divers talent. Dit zijn breedgedragen doelen binnen de bank. Hieruit spreekt onze ambitie. We beoordelen en delen de resultaten elk kwartaal.

We kunnen nog veel verbeteren

Wij investeren in inclusief leiderschap. Om zo een veelzijdige mix van collega’s van iedere leeftijd, afkomst, genderidentiteit, seksuele oriëntatie en met welke fysieke mogelijkheden dan ook aan te trekken en te behouden. We streven naar een evenwichtige vertegenwoordiging van mensen in de (sub) top van onze bank. Eerlijk is eerlijk: we kunnen veel verbeteren op het gebied van diversiteit. Vooral als het gaat om culturele, etnische en genderdiversiteit in ons management. 

Gelijke kansen

We werken op verschillende manieren aan gelijke kansen. Een goed voorbeeld zijn de trainingen waarmee we onbewuste vooroordelen in onze recruitmentprocessen bestrijden. Gelijke kansen stimuleren we ook via mentoring- en talentprogramma’s. Daarin scheppen we omstandigheden om diverse talenten volledig tot hun recht te laten komen.

Ik heb mijn collega’s weleens een afgeplakte bril laten dragen

Onze collega Rick ziet twaalf procent in plaats van honderd. Hij loopt bijna dagelijks tegen ongelijkheid aan, maar hij zit boordevol praktische oplossingen. Als bank streven we naar een cultuur waarin iedereen zichzelf kan zijn. In hoeverre lukt dat?

.

Mensen zien eerst mijn beperking, maar ik denk in mogelijkheden

Ik ben geboren met een spierziekte en ga met een rolstoel door het leven. Een baan zoeken verloopt voor mij anders dan voor mensen zonder een beperking. Ik moet mezelf elke keer opnieuw bewijzen, maar ik krijg daarvoor niet altijd de kans. 

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.