Clearing Traineeship

Clearing Traineeship

Wil jij als young professional deel uitmaken van een bedrijf dat over de hele wereld een cruciale rol speelt op de financiële markten? En werk je graag met de nieuwste technologie, terwijl je op zoek gaat naar nieuwe markten, klanten en producten? Dan biedt ons Global Clearing Traineeship jou een mooie kans. Zo werk je als business of IT trainee samen met collega’s over de hele wereld om de beste handelshuizen te bedienen via ons wereldwijde netwerk.

Omdat onze klanten hoge verwachtingen van onze diensten hebben en de marktomgeving fluctueert, leer je gegarandeerd veel in korte tijd. Werken bij ABN AMRO Clearing betekent werken in een internationale, professionele maar informele, dynamische en IT-gedreven omgeving.

Hoe ziet het Clearing Traineeship eruit?

Het Global Clearing Traineeship bereid je in 12 maanden voor op een functie in de dynamische wereld van Clearing. Samen met de internationale business en IT trainees volg je een opleiding in Amsterdam. Hierbij kom je alles te weten over ABN AMRO Clearing, volg je interactieve (Financiële) trainingen en helpen we je op weg om straks echt het verschil te maken. Na deze crashcourse doorloop je drie opdrachten binnen Clearing. Naast aandacht voor de inhoud, werken we ook aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Startrichtingen

Binnen het Global Clearing Traineeship start je als trainee binnen één van de 2 richtingen De precieze invulling van het Clearing Traineeship is afhankelijk van de richting die je kiest. 

Business

De business track waarbij je opdrachten doet bij verschillende afdelingen binnen Clearing zoals Risk, Operations, Commercial en Finance. Als business grad krijg je een kijkje in de keuken van de verschillende clearing afdelingen en werk je samen met collega’s vanuit onze 10 kantoren om onze global klanten te bedienen.

IT

Deze track is gericht op IT (Risk) en grid rollen. Je doet alle opdrachten binnen de grids van Clearing. Ben je op zoek naar een cariere als IT Development Engineer en wil je ontdekken hoe je klant behoeftes kan omzetten in briljante code en IT software designs, dan is het IT track misschien iets voor jou. .

Meer informatie over de verschillende tracks is te vinden op onze carrièrepagina via abnamroclearing.com.

Wie ben jij?

  • Je bent gemotiveerd, nieuwsgierig en in staat risico's in te schatten en te evalueren.
  • Je hebt kennis van technologie en hoe dit bedrijfsverbeteringen kan ondersteunen.
  • Je beschikt over een Universitair Bachelordiploma, bij voorkeur gevolgd door een Master.

Wij bieden

  • Een bruto salaris van ongeveer € 4.200,- (o.b.v. 40-urige werkweek). 
  • 11% benefit budget, waarmee je flexibel extra arbeidsvoorwaarden kunt kopen.
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van €1.000,- per jaar.
  • Een OV-jaarabonnement voor trein, bus, tram en metro.
  • 25 vakantiedagen en 5 Banking for Better-dagen, die je kan gebruiken om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling of om een positieve impact te maken op de maatschappij.
  • De vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien.
  • Begeleiding van je manager, opdrachtgever, trainers en een mentor. 

Ervaringen van collega's die je voorgingen

ABN AMRO Clearing: onopvallende bank met een héél groot bereik

Dat je misschien wel nooit van ABN AMRO Clearing hebt gehoord, komt doordat ons werk zich achter de schermen van de financiële wereld afspeelt. Clearingbanken vormen op de beleggingsmarkt een belangrijke schakel tussen koper, verkoper en beurs. Ze worden vaak ‘de loodgieters van de financiële markten’ genoemd.

Lees verder

Clearing geeft hoognodige zekerheid en groeit razendsnel


Stel, je zoekt online een tweedehands boek. Je vindt een exemplaar, maar er staat maar één foto bij – een wazige ook nog – en de verkoper heeft zijn account pas een dag geleden aangemaakt. Reviews van vorige kopers? Nul. Maak jij je geld over en vertrouw je erop dat het boek een paar dagen later op de deurmat ploft? 

Lees verder

Begin bij ons!

Interesse in een toekomst bij Clearing? Het Global Clearing Traineeship gaat van start in september. Kies hierin de richting die het beste bij je past – Business of IT - en solliciteer! Heb je nog vragen of wil je liever eerst een oud-trainee spreken? Stuur dan een e-mail naar graduates.programme@abnamroclearing.com.

Recente traineeship vacatures

Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Berchem
Amsterdam

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.