Aaron Kieboom

Software-ontwikkelaar

“Er zijn altijd nieuwe systemen en technieken die wij kunnen inzetten bij ons werk. We zijn telkens aan het innoveren, daardoor blijf ik mezelf uitdagen.”

IT

Handige tools ontwikkelen, voor zowel klanten als collega’s

“Ik ben direct vanuit de schoolbanken bij ABN AMRO aan de slag gegaan. Na mijn studie Informatica kwam ik via een detacheringsbureau bij de bank terecht. Eerste werkte ik vijf jaar als uitzendkracht, nu ben ik vast in dienst bij de afdeling Software Factory van ABN AMRO Hypotheken Groep.”

Tools bouwen voor hypotheekverstrekkers

“Samen met vijf andere software-ontwikkelaars, een scrum master en een product owner bouwen we allerlei tools, programma’s en websites voor klanten en collega’s van ABN AMRO. Twee van onze hypotheekverstrekkers – Florius en Moneyou – hebben een Mijn-omgeving: het portaal waar mensen kunnen inloggen en alle informatie over hun hypotheek vinden. Wij bouwen dit portaal.”

“Daarnaast zijn we nu bezig met een tool die collega’s kunnen gebruiken als ze klanten adviseren over hypotheken. Het wordt een programma waarin alle belangrijke informatie over de hypotheek handig bij elkaar staat, zoals de looptijd en hoogte. Onze collega’s kunnen de tool bij de hand houden als ze gesprekken voeren met hun klanten.”

Leren van elkaar

“Binnen ons team werken we agile, wat inhoudt dat we elke drie weken iets opleveren. Aanpassingen die we doen, worden hierdoor sneller zichtbaar voor klanten. Vroeger bouwde je heel lang aan een af product, en ging je dan pas kijken of het voldeed aan de klantwensen. Nu kijken we naar de korte termijn, en voorkomen we zo dat projecten lang op de plank blijven liggen. Bij agile werken staat de tevredenheid van de klant centraal. Op deze manier kunnen we ze sneller van dienst zijn.”

“Toen ik op de afdeling aan de slag ging, kreeg ik gelijk de kans om veel nieuwe dingen te leren. We zijn een divers team, iedereen heeft andere achtergronden. De een werkte voorheen bij een webbureau, de ander komt uit de designhoek. Iedereen brengt z’n eigen stukje kennis en ervaring mee, waardoor we veel van elkaar kunnen leren. Dat maakt dit werk zo leuk.”

Ruimte voor opbouwende kritiek

“Ik vind het fijn dat we binnen het team kritisch zijn op elkaar. We willen allemaal veel leren, en daar helpt opbouwende feedback bij. Over een jaar wil ik naar een product kijken dat ik nu gemaakt heb, en denken: dat kan beter, mooier en efficiënter. Dat komt ook omdat mijn vakgebied constant ontwikkelt. Er zijn steeds nieuwe systemen en technieken die wij kunnen inzetten bij ons werk. Daardoor blijf ik mezelf uitdagen. We zijn eigenlijk altijd aan het innoveren.” 

“Als team zijn we op elkaar ingespeeld, we werken goed samen en weten wat we aan elkaar hebben. Als er een nieuw idee of voorstel binnenkomt, gaan we met z’n allen aan de slag. Dat begint met sparren, ideeën uitwerken. Natuurlijk is er naast hard werken ook ruimte voor gezelligheid. Tijdens pauzes gaan we vaak een stukje wandelen, op vrijdagen lunchen we altijd samen en er wordt regelmatig geborreld. Afgelopen anderhalf jaar kon dat helaas niet, gelukkig begint dat nu weer wat meer te komen.”

Al veel projecten gezien

“Doordat ik al een hele tijd bij ABN AMRO rondloop, ben ik bij veel verschillende projecten betrokken geweest. Regelmatig vragen mensen mij om advies. Ik help collega’s die een technische vraag hebben, maar bijvoorbeeld ook klanten om een bepaalde tool makkelijker te maken.”

“Werken voor ABN AMRO Hypotheken Groep bevalt goed. Ik zou zeker willen doorgroeien, maar dan wel graag op deze afdeling.”

Meer verhalen

De loopbaan van Bartjan Happel

“Wiskunde gaat over problemen oplossen met logica, niet over getallen. In mijn werk zijn cijfers belangrijk, maar het gaat vooral om het menselijk gedrag erachter. Dat voorspel ik met de modellen die ik bouw.”

Lees het verhaal

Bartjan Happel
IT-engineer (QRM-expert)

De loopbaan van Benthe Hagemeijer

“We hebben zo veel technieken en programmeertalen in huis, bovendien ontwikkelen we aan de lopende band nieuwe producten. Als IT’er kun je bij ABN AMRO onmogelijk vastroesten.”

Lees het verhaal

Benthe Hagemeijer
IT engineer Tikkie

De loopbaan van Damai Taribuka

“Veel mensen zijn nog afhankelijk van fysieke bankkantoren. Ook voor hen willen we het mogelijk en makkelijk maken om hun bankzaken online te regelen.”

Lees het verhaal

Damai Taribuka
Product owner Mobiel en Internet Bankieren

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet