Margot Kuijpers

Legal counsel

“Innovatie en wet- en regelgeving gaan niet altijd hand in hand. Ik zie het als een uitdaging om de bank te helpen innoveren binnen de kaders van de wet.” 

Legal & Compliance

Innoveren tussen de wetten door

“Ik ben als starter begonnen bij de bank en volgde daarvoor twee masters: privaatrecht en internet, intellectuele eigendom en ICT. Ik had niet per se bedacht om bij een bank aan de slag te gaan, maar zag dat ze bij de kennisgroep Innovation & Technology een starter zochten. Ik besloot het een kans te geven, want het sloot naadloos aan op mijn afstudeerrichting.”

De achterkant van de bank

“Ik werk op de afdeling Legal, in het team Group Affairs. Dat team bestaat weer uit twee kennisgroepen, ik zit in de groep Innovation & Technology. We adviseren de bank over onderwerpen als commerciële IT-contracten, outsourcing, mededinging, vastgoed, privacy en intellectueel eigendom. We ondersteunen de afdeling Procurement bij de inkoop van allerlei producten en diensten . Ook geven we juridisch advies over allerlei innovatieve projecten of samenwerkingen die de bank aangaat met derde partijen. Hierbij spelen privacy en data een belangrijke rol.”

“Mijn focus ligt op het onderhandelen over outsourcing- en inkoopcontracten met de leveranciers van de bank. Dat zijn bijvoorbeeld IT-bedrijven, maar ook de partijen die ons printers en bureaustoelen leveren. Daarnaast adviseren we Group Innovation, een club mensen die volop inzet op nieuwe technologische ontwikkelingen als open banking, blockchain en artificiële intelligentie .”

“Binnen mijn functie denk ik graag in mogelijkheden. Banken zijn streng gereguleerde instanties, ze moeten zich aan veel wetten en regels houden. Tegelijkertijd wil ABN AMRO blijven innoveren. Het spanningsveld tussen die wet- en regelgeving en de urgentie om te blijven ontwikkelen, maakt het werk voor mij uitdagend. Daarnaast vind ik het leuk dat wij vanuit Group Affairs goed zicht hebben op wat er allemaal gebeurt binnen ABN AMRO. Van de marketingafdeling tot Finance & Risk Management: wij hebben te maken met de hele bank, en weten zo precies wat er speelt binnen de organisatie.” 

Beter worden in het vak

“Mijn collega’s maken mijn werk. Ons team is een divers gezelschap, verschillende specialisten en karakters die elkaar ontzettend goed aanvullen. Met mijn managers werk ik heel fijn samen, ze geven me veel vrijheid en vertrouwen. We doen regelmatig leuke dingen, afgelopen anderhalf jaar natuurlijk vooral digitaal. Ik ben blij dat we elkaar weer wat vaker in het echt zien.”

“Als collega’s kunnen we een hoop van elkaar leren. Binnen de afdeling legal wordt dan ook veel aan kennisuitwisseling gedaan. We hebben bijvoorbeeld werkgroepen waarbij juristen uit verschillende teams met elkaar samenwerken. Sowieso wordt op de juridische afdeling veel geïnvesteerd in ontwikkeling en opleiding. Toen ik net bij ABN AMRO aan de slag ging, heb ik de Bedrijfsopleiding voor Juristen gevolgd. We worden ook gestimuleerd om specialisatieopleidingen te doen. Zo worden we alleen maar beter in ons werk.”

Meer verhalen

De loopbaan van Marije Veenhuizen

“Grote zaken, veelzijdige teams en verschillende rechtsgebieden: je wordt hier continu uitgedaagd!”

Lees het verhaal

Marije Veenhuizen
Legal counsel

De loopbaan van Adriaan van Zijl

“Als legal counsel ben ik betrokken bij belangrijke zaken, geef ik regelmatig ongevraagd advies én heb ik veel contact met klanten en hun adviseurs. Dat miste ik toen ik advocaat was.”

Lees het verhaal

Adriaan van Zijl
Legal counsel

De loopbaan van Maico Majado van Dreumel

“Bij ABN AMRO kijken we constant of onze producten nog voldoen aan de maatschappelijke normen.”

Lees het verhaal

Maico Majado van Dreumel
Business compliance officer

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet