Niels Vlaming

Reporting Specialist

“Je merkt heel duidelijk dat ABN AMRO in beweging is. Er zijn continu nieuwe projecten aan de gang, waarvan een groot deel met duurzaamheid te maken heeft.”

Finance & Risk Management

Het verhaal van Niels Vlaming

“Negentien was ik, toen ik voor het eerst binnenliep bij ABN AMRO. Alles voelde overweldigend en ik had eigenlijk nog geen idee waar in de organisatie ik precies zat. Maar ik voelde me snel op mijn gemak door de open sfeer, met ruimte voor een grap. Als Financial Controller binnen Retail leerde ik een hoop, want de begeleiding was goed. Zo hielpen ze me groeien.”

Zorgvuldige rapportage

“Inmiddels ben ik zo’n tien jaar verder en werk ik bij ABN AMRO Hypotheken Groep. Dat is een dochteronderneming van ABN AMRO Bank N.V., dus een aparte organisatie binnen de bank. Hierdoor hebben we zowel directe rapportageverplichtingen als bijdrages die we leveren aan de centrale rapportageverplichtingen van ABN AMRO. Dat moet uiteraard zorgvuldig en op tijd gebeuren, en daar ben ik als Reporting Specialist bij de afdeling Finance medeverantwoordelijk voor.”

Veel contact met collega’s

“Als bank hebben we rapportageverplichtingen aan de ECB én de DNB. Deze gegevens moeten natuurlijk op orde zijn, en dat vraagt de nodige analysewerkzaamheden. Dat kan behoorlijk uitdagend zijn. Het is soms jammer dat ik geen direct klantcontact heb, maar ik spreek juist wel veel verschillende collega’s binnen de bank. Dat maakt het werk erg leuk en dynamisch.”

Van duurzame hypotheken naar sportles met kinderen

“Je merkt heel duidelijk dat ABN AMRO in beweging is. Er zijn continu nieuwe projecten aan de gang, waarvan een groot deel met duurzaamheid te maken heeft. En ook op andere vlakken zetten we stappen: we zorgen bijvoorbeeld dat we steeds meer data tot onze beschikking hebben. Dat helpt bij onze analyse, maar tegelijkertijd moeten we ook voorbereid zijn op de steeds uitgebreidere vraag naar rapportages. Dus we moeten ons ook blijven ontwikkelen.”

“Een mooie manier om maatschappelijk betrokken te zijn, is via ABN AMRO Foundation. Door middel van sport bijvoorbeeld, en dat ligt mij wel. Ik doe minimaal twee keer per jaar iets bij de Foundation: een sportles, een kerstactiviteit met ouderen, dat soort dingen. Een mooie maatschappelijke bijdrage, waar ik zelf ook extra energie van krijg.”

Durf jezelf te laten zien

“Als ik een nieuwkomer bij ABN AMRO één ding kan meegeven, is het: stel je open op! Je krijgt hier een hoop vertrouwen, en je wordt aangespoord om je steeds verder te ontwikkelen. Maar daarvoor moet je jezelf wel laten zien. Er leeft hier van alles, en de sfeer is open en ontspannen. En weet je iets niet, vraag het! Je kunt gewoon bij elkaar binnenlopen."

Meer verhalen

De loopbaan van Sander Cremers

“Aan het begin van de coronacrisis hoefde een groot deel van onze klanten tijdelijk geen rente en aflossing over hun lening te betalen. Het voelt goed om ondernemers die het zwaar hebben te helpen.”

Lees het verhaal

Sander Cremers
Portfolio Manager Financial Risk

De loopbaan van Rosalie Tulen

“De financiële gegevens van alle afdelingen bundelen we tot begrijpelijke rapportages. Zo adviseren we het management over de financiële positie van het bedrijf.” 

Lees het verhaal

Rosalie Tulen
Junior Controller

Hoe meer er met data kan, hoe sneller Accountancy innoveert

“Er is met data nu véél meer mogelijk dan een paar jaar geleden. Daar ligt de uitdaging voor mij.”

Lees het verhaal

Joep Timmermans
Junior Accounting Data Analist

De loopbaan van Anna Zadorozhnaia

“De manier van denken is belangrijker dan direct alle antwoorden paraat te hebben. Het gaat er meer om wat je doet als je de antwoorden niet hebt.”

Lees het verhaal

Anna Zadorozhnaia
Senior Data Scientist

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet