Sophie Greuter

Trainee Corporate Banking Traineeship

“Het traineeship biedt veel mogelijkheden binnen de bank. Je kunt ervaring opdoen op verschillende afdelingen. Ook kun je een tijd naar het buitenland.”

Trainee

“Na mijn master Economics heb ik een bestuursjaar gedaan bij FSA, de financiële studievereniging van Amsterdam. Daarna wilde ik graag werkervaring opdoen bij een grote corporate. Via via kwam ik terecht bij het traineeship Financing Solutions van ABN AMRO. Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen.”

Verschillende afdelingen uitproberen

“Als trainee werk je maximaal zes maanden op een afdeling. Zo doe je op allerlei plekken ervaring op. Ik kies zelf op welke afdelingen ik werk. Op die manier geeft iedereen z’n eigen traineeship vorm. Ik zit nu bij Loan Markets, een van de afdelingen binnen Financing Solutions. Daar houd ik me bezig met de saleskant van Corporate Banking, de grootzakelijke tak van ABN AMRO.”

“Deze tak richt zich op bedrijven met een omzet vanaf 250 miljoen euro. Binnen Financing Solutions adviseren wij deze klanten welke debt products binnen hun kapitaalstructuur passen, gezien hun langetermijnvisie. We verstrekken ze bijvoorbeeld leningen. Heel belangrijk in deze tijd, want door corona hadden veel bedrijven extra kapitaal nodig. We waren dus echt brandjes aan het blussen. Erg uitdagend voor mij als trainee, ik kreeg al gelijk veel verantwoordelijkheid.&rdquo

Mountainbiken en (online) borrelen

“Ontwikkeling op werkgebied is belangrijk, maar ook persoonlijke groei staat tijdens het traineeship centraal. Zo hebben we elke drie maanden een training bij Nyenrode, waarin we aan onze soft skills werken. Ik heb al een training in decision making en leadership gevolgd. Ook krijgen we daar een coach aangewezen, waarmee we elk kwartaal een voortgangsgesprek hebben. Dan gaat het niet alleen maar over werk, maar juist ook over persoonlijke zaken.””

“Als trainees hebben we onderling ook veel contact. Dat is fijn, want we delen veel interesses. We hebben regelmatig leuke uitjes: online borrels, een cocktailworkshop, samen uit eten. Ook zijn we een keer met z’n allen gaan mountainbiken. Ik voel me erg thuis bij ABN AMRO, ik merkte al snel dat ik goed binnen het bedrijf pas. Er heerst een open cultuur, iedereen is makkelijk in de omgang.”

Meer diversiteit op de werkvloer

“Naast mijn traineeship zit ik ook in een recruitmentgroepje. Samen met twee andere trainees beoordelen wij de binnenkomende sollicitaties van stagiairs. ABN AMRO wil graag meer diversiteit in de teams. Dat is iets waar wij tijdens de selectie op letten. We zien het helaas nog niet zo terug in de sollicitaties die we ontvangen, maar dat heeft ook tijd nodig.”

“Sowieso merk ik dat ABN AMRO steeds meer bezig is met maatschappelijke impact. Duurzaamheid is momenteel een hot topic. Ik zie dat ook direct terug in mijn werk. We kijken samen met onze klanten hoe ze stap voor stap kunnen verduurzamen en verantwoord kunnen ondernemen. Ook kijken we hoe ABN AMRO daaraan kan bijdragen. Zo geven we weleens kortingen op leningen als bedrijven hun duurzame doelstellingen halen.”

Dromen over de toekomst

“Ik zou heel graag bij Financing Solutions willen blijven werken, ik heb het erg naar mijn zin. Tijdens het traineeship is het mogelijk om vier tot zes maanden in het buitenland voor ABN AMRO te werken. Oslo, Parijs, Frankfurt… Ik zou heel graag naar Londen willen, dat is toch wel dé stad in de financiële wereld. Een tijdje in een grote wereldstad wonen, dat lijkt me wel wat.”

Meer verhalen

De loopbaan van Marit Hansen

“Toen ik begon, lag mijn rol nog niet vast. Mijn manager vond dat ik eerst moest ontdekken wat ik interessant vond en waar m’n kracht ligt. Daar kom ik nu steeds meer achter.”

Lees het verhaal

Marit Hansen
Trainee Finance

De loopbaan van Marcus van Bergen

“Wereldwijd is ABN AMRO een van de drie grootste clearing-partijen. Toch is ons team niet enorm, dát maakt het zo uniek om hier te werken.” 

Lees het verhaal
Marcus van Bergen

Marcus van Bergen
Software Engineer

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet