Marit Hansen

Trainee Finance

“Toen ik begon, lag mijn rol nog niet vast. Mijn manager vond dat ik eerst moest ontdekken wat ik interessant vond en waar m’n kracht ligt. Daar kom ik nu steeds meer achter.”

Trainee

Ontdekken wat bij je past: zo beleeft Marit haar traineeship 

“Als je me twee jaar geleden had verteld dat ik op de Finance-afdeling van een bank zou gaan werken, dan had ik je glazig aangekeken. Tijdens mijn studies Bedrijfskunde en International Management heb ik wel een paar Finance-vakken gehad. Maar ik ben er nooit diehard ingedoken. Dus ik was best verbaasd toen m’n traineebureau voorstelde om eens met ABN AMRO te gaan praten over het Finance-traineeship.”

Geen Finance-diehard, toch aangenomen 

“M’n eerste reactie was: wát, hoezo denken jullie dat ik dit kan? Maar het bureau stelde me gerust. ABN AMRO had mijn cv allang gezien, en wist dus dat ik geen Finance-achtergrond had. Kortom: ik hoefde geen toneelstukje op te voeren. Ook in het sollicitatiegesprek met ABN AMRO bleek dat wat je in je mars hebt, belangrijker is dan wat je nu al kunt. Het gaat erom dat je een bepaald denkniveau en aanpassingsvermogen hebt. De rest komt later.”

“Inmiddels zit m’n traineeship er alweer bijna op! Over een paar weken word ik officieel écht ABN’er. Wat in de praktijk betekent dat ik gewoon blijf doen wat ik nu doe, alleen dan niet meer als trainee.” 

Balanceren met hypotheken

“Op dit moment zit ik bij de hypothekengroep, waar we de business helpen om de balans tussen risico, rendement en volume te vinden. Dat is eigenlijk een soort spel: als je aan één knop draait, moet je ook alle andere opnieuw afstellen. Willen we meer volume genereren – meer hypotheken verkopen dus – dan moet de rente omlaag. Maar dat drukt het rendement weer. Wij rekenen dit soort vraagstukken helemaal door en houden rekening met zo veel mogelijk variabelen.” 

“Ook sturen we aan op veranderingen binnen de hypotheekketen, en adviseren we het management zodat zij goed geïnformeerd beslissingen kunnen nemen. Afwisselend én uitdagend werk, waarin ik nog lang niet ben uitgeleerd.”   

Wandelend de lockdown-sleur te lijf

“Gelukkig zitten we niet de hele dag te rekenen! Ik kraak graag m’n hersenen, maar wil ook af en toe de handen uit de mouwen steken. Voordat m’n traineeship begon, werkte ik bij een restaurant – lekker de hele avond biefstukken uitserveren. Aanpakken en een goede sfeer neerzetten, daar hou ik van.”

“Ook voor deze kant van mezelf is bij ABN AMRO ruimte. Zo organiseer ik meerdere teambuilding-activiteiten voor m’n team. Tijdens de coronacrisis, toen iedereen thuiswerkte, heb ik ingesteld dat we onze dagstart-call op dinsdag wandelend deden. Gewoon om de lockdown-sleur te doorbreken. Dat werkte supergoed. En ik heb bijvoorbeeld ook een kerst-pubquiz georganiseerd.”

Ruimte om je eigen baan te bouwen

“Welke kant ik in de toekomst op ga? Lastig, dat weet ik niet. Voor nu wil ik mijn rol binnen de hypothekengroep verder vormgeven. Die lag nog niet vast toen ik begon: m’n manager vond dat ik eerst moest ontdekken wat ik interessant vond en waar m’n kracht ligt. Daar kom ik steeds meer achter. Zo maak ik nu meerdere maandelijkse rapportages, dat is echt mijn taak geworden. Leuk om te doen én leerzaam voor mij als beginnend Finance-specialist, want alles komt hierin samen.”  

“Verder lijkt het me interessant om me meer in productontwikkeling te verdiepen. Zo zitten er hypotheekoplossingen in de pijplijn die duurzame verbouwingen stimuleren. Dat spreekt me inhoudelijk én maatschappelijk aan. Maar misschien komt er iets heel anders op m’n pad. Binnen ABN AMRO kun je alle kanten op.”
 

Meer verhalen

De loopbaan van Sophie Greuter

“Het traineeship biedt veel mogelijkheden binnen de bank. Je kunt ervaring opdoen op verschillende afdelingen. Ook kun je een tijd naar het buitenland.”

Lees het verhaal

Sophie Greuter
Trainee Corporate Banking Traineeship

De loopbaan van Marcus van Bergen

“Wereldwijd is ABN AMRO een van de drie grootste clearing-partijen. Toch is ons team niet enorm, dát maakt het zo uniek om hier te werken.” 

Lees het verhaal
Marcus van Bergen

Marcus van Bergen
Software Engineer

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet