Waar ben je naar op zoek?

Finance & Risk Management

Risicomanagement is naast topsport ook teamsport

Bekijk vacatures

Waarom werken in Finance & Risk Management bij ABN AMRO?

Veel verantwoordelijkheid

Veel verantwoordelijkheid

Financiële ambities waarmaken

Financiële ambities waarmaken

Fact-based werken

Fact-based werken

Spin in het web

Spin in het web

Onze Finance afdeling zorgt er uiteraard voor dat de cijfers op orde en beschikbaar zijn. We rapporteren steeds meer geïntegreerd en leggen het verhaal achter de cijfers uit binnen de context van alles wat er binnen en rondom de bank gebeurt. Of we nu presentaties voor de RvC, het jaarverslag, rapportages voor toezichthouders of investeerders maken, we zorgen altijd voor een zo begrijpelijk mogelijk verhaal.

Inschatten van financiele risico's

Het inschatten van financiële risico’s in een snel veranderende wereld en in economisch uitdagende tijden wordt steeds dynamischer, complexer en belangrijker. Daarom heeft ABN AMRO gekozen voor een integrale risicomanagementstrategie. Hierbij moeten alle medewerkers van de bank goed begrijpen welke risico’s er zijn binnen hun werkterrein. En daar iedere dag onvoorwaardelijk naar handelen. Risicomanagement is dus naast topsport ook teamsport. Je werkt niet alleen samen met collega’s van Risk Management, maar met medewerkers uit de hele bank.

Strategische beslissingen

Het management van de bank gebruikt onze informatie om strategische beslissingen te nemen. Zo zitten we tijdens investeringstrajecten bijvoorbeeld aan tafel bij onze collega's met de juiste analyse en context om keuzes te onderbouwen. We werken aan uitdagende vraagstukken waarin cijfers een groot deel van het antwoord bepalen en onze bijdrage echt van waarde is. Beslist geen routinewerk dus, want een bank zit ingewikkeld in elkaar en de waardering van financiële activa en passiva is een behoorlijke hersenbreker. Tel daar de impact van continu veranderende wet- en regelgeving bij op en je snapt: ons werkveld is uiterst complex.

Maak een verschil. #beginbijons

Lees meer

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Maatschappelijk betrokken

Maatschappelijk betrokken

Lees meer
Leren en ontwikkelen

Leren en ontwikkelen

Lees meer
Uitdagend werk

Uitdagend werk

Lees meer
Impact maken

Impact maken

Lees meer

Ervaringen van collega's die je voor gingen

De loopbaan van Sander Cremers

“Aan het begin van de coronacrisis hoefde een groot deel van onze klanten tijdelijk geen rente en aflossing over hun lening te betalen. Het voelt goed om ondernemers die het zwaar hebben te helpen.”

Lees het verhaal

Sander Cremers
Portfolio Manager Financial Risk

Liever persoonlijk advies?

Arjan Zwaan

Arjan Zwaan

Finance & Risk Management / Legal & Compliance / Human Resources

Bekijk alle Finance & Risk Management vacatures

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet