Finance & Risk Management

Risicomanagement is naast topsport ook teamsport

Bekijk vacatures

Waarom werken in Finance & Risk Management bij ABN AMRO?

Veel verantwoordelijkheid

Veel verantwoordelijkheid

Financiële ambities waarmaken

Financiële ambities waarmaken

Fact-based werken

Fact-based werken

Spin in het web

Spin in het web

Onze Finance & Risk Management afdeling zorgt er uiteraard voor dat de cijfers op orde en beschikbaar zijn. We rapporteren steeds vaker op een geïntegreerde manier. We leggen het verhaal achter de cijfers uit binnen de context van de bank. Dit omvat alles wat er binnen en rondom de bank gebeurt. We maken verschillende soorten presentaties. Dit kan voor de RvC zijn, het jaarverslag of rapportages voor toezichthouders en investeerders. Ons doel is altijd om een zo begrijpelijk mogelijk verhaal te leveren.

Inschatten van financiele risico's

Het inschatten van financiële risico’s in een snel veranderende wereld en in economisch uitdagende tijden wordt steeds dynamischer, complexer en belangrijker. Daarom heeft ABN AMRO gekozen voor een volledige risicomanagementstrategie. Hierbij moeten alle medewerkers van de bank goed begrijpen welke risico’s er zijn binnen hun werkterrein. En daar iedere dag onvoorwaardelijk naar handelen. Risicomanagement is dus naast topsport ook teamsport. Je werkt niet alleen samen met collega’s van Risk Management, maar met medewerkers uit de hele bank.

Strategische beslissingen

Het management van de bank gebruikt onze informatie om strategische beslissingen te nemen. Bij investeringstrajecten zitten we bijvoorbeeld aan tafel met onze collega's. We hebben de juiste analyse en context om keuzes te onderbouwen. We werken aan ingewikkelde vraagstukken. In deze kwesties spelen cijfers een beslissende rol in het antwoord. Onze bijdrage is in deze context zeer waardevol. Dit is zeker geen routinewerk. Een bank heeft een complexe structuur. Bovendien is de waardering van financiële activa en passiva een flinke uitdaging. Ons werkveld is zeer complex. Deze complexiteit wordt vooral veroorzaakt door de constante veranderingen in wet- en regelgeving. Deze factoren dragen bij aan de impact op onze taken.

Maak een verschil. #beginbijons

Lees meer

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Maatschappelijk betrokken

Maatschappelijk betrokken

Lees meer
Leren en ontwikkelen

Leren en ontwikkelen

Lees meer
Uitdagend werk

Uitdagend werk

Lees meer
Impact maken

Impact maken

Lees meer

Ervaringen van collega's die je voor gingen

De loopbaan van Sander Cremers

“Aan het begin van de coronacrisis hoefde een groot deel van onze klanten tijdelijk geen rente en aflossing over hun lening te betalen. Het voelt goed om ondernemers die het zwaar hebben te helpen.”

Lees het verhaal

Sander Cremers
Portfolio Manager Financial Risk

De loopbaan van Rosalie Tulen

“De financiële gegevens van alle afdelingen bundelen we tot begrijpelijke rapportages. Zo adviseren we het management over de financiële positie van het bedrijf.” 

Lees het verhaal

Rosalie Tulen
Junior Controller

De loopbaan van Niels Vlaming

“Je merkt heel duidelijk dat ABN AMRO in beweging is. Er zijn continu nieuwe projecten aan de gang, waarvan een groot deel met duurzaamheid te maken heeft.”

Lees het verhaal

Niels Vlaming
Reporting Specialist

Hoe meer er met data kan, hoe sneller Accountancy innoveert

“Er is met data nu véél meer mogelijk dan een paar jaar geleden. Daar ligt de uitdaging voor mij.”

Lees het verhaal

Joep Timmermans
Junior Accounting Data Analist

De loopbaan van Anna Zadorozhnaia

“De manier van denken is belangrijker dan direct alle antwoorden paraat te hebben. Het gaat er meer om wat je doet als je de antwoorden niet hebt.”

Lees het verhaal

Anna Zadorozhnaia
Senior Data Scientist

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet