Marije Veenhuizen

Legal counsel

“Grote zaken, veelzijdige teams en verschillende rechtsgebieden: je wordt hier continu uitgedaagd!”

Legal & Compliance

Lees je in de krant over juridische procedures rond de bank? 
Dan is er werk aan de winkel voor Marije

Als senior legal counsel staat Marije Veenhuizen namens de bank aan het roer van een flink aantal rechtszaken en andere procedures op allerlei rechtsgebieden. Samen met collega’s en waar nodig in samenwerking met advocaten geeft ze verschillende afdelingen juridisch advies en komt zij op voor de belangen van ABN AMRO. Een rol die haar op het lijf is geschreven, en waarbinnen ze nog elke dag groeit.

Een logische stap

“Ik had een voorsprong toen ik de stap naar ABN AMRO maakte, want ik kende de bank al goed. Sterker nog: ik had al in het litigation team gewerkt. Via mijn vorige werkgever was ik er al een tijd gedetacheerd geweest. Toen ik de kans kreeg om als bedrijfsjurist bij de bank in dienst te treden, had ik een goed beeld van de bank en het werk dat ik er zou gaan doen.”

Verbreding en verdieping

“Waar ik als advocaat gewend was om me te specialiseren binnen één rechtsgebied, sprak de veelzijdigheid van de functie bij ABN AMRO me juist aan. Ons team begeleid grote juridische geschillen en rechtszaken van de bank. Daarbij komen allerlei rechtsgebieden en onderwerpen aan bod.”

“Die variatie vind ik belangrijk. Hierdoor blijf ik mezelf uitdagen om steeds nieuwe dingen te leren. Naast de diversiteit van de dossiers die ik behandel, ben ik ook enthousiast over het internationale aspect van mijn werk. Zo ben ik op dit moment betrokken bij cases in Engeland, Duitsland, België en de Verenigde Staten. Het is leuk om te leren over de dynamiek van het recht in een ander land.”

Aan het roer namens ABN AMRO

“Als legal counsel behandel ik een flink aantal zaken tegelijk. Maar ik sta er gelukkig niet alleen voor. Ik werk veel samen met collega’s binnen mijn team en de bank. Ook schakelen we advocaten uit binnen- en buitenland in als het nodig is. Mijn rol? De inhoud en de strategie per zaak bepalen, en eventuele juridische procedures tot een goed einde brengen.”

Mijn werk in de spotlight

“Banken hebben een belangrijke maatschappelijke rol, en het doen en laten van financiële instellingen ligt vaak onder een vergrootglas. Daarnaast spelen er weleens juridische procedures die met interesse door de media worden gevolgd. Werken met die mediadynamiek zorgt voor een extra uitdaging. Op een goede manier, want ik krijg er veel energie van om alles in goede banen te leiden!”

Ontwikkelen zoals ik wil

“Ik vind het belangrijk dat ik de vrijheid krijg om mijn eigen pad uit te stippelen. Bijvoorbeeld door te werken aan interessante zaken en me op andere manieren professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Niet alleen op juridisch gebied, maar ook op andere vlakken. ABN AMRO geeft me daarvoor alle ruimte.”

“Zo deed ik laatst een cursus bedrijfskunde aan Nyenrode en heb ik net mijn opleiding tot budgetcoach afgerond. Binnenkort word ik gekoppeld aan een gezin met financiële problemen. Samen met een collega ga ik ze helpen om meer grip te krijgen op hun uitgaven en inkomsten. Een mooie kans om mijn kennis en ervaring voor een goed doel in te zetten en zo écht een verschil te maken in iemands leven.”  

Helemaal op mijn plek

“Een volgende stap? Eigenlijk ben ik daar nog helemaal niet mee bezig. Ik werk pas anderhalf jaar bij de bank en zie nog meer dan genoeg uitdagingen. Wellicht dat een leidinggevende functie op termijn iets voor mij is. Een compleet andere rol binnen de organisatie behoort ook tot de mogelijkheden. Dat is het mooie aan werken binnen ABN AMRO: je kunt er alle kanten op. Maar dat is nu nog niet aan de orde. Daar vind ik mijn werk en team veel te leuk voor. Voorlopig zit ik goed!”
 

Meer verhalen

De loopbaan van Adriaan van Zijl

“Als legal counsel ben ik betrokken bij belangrijke zaken, geef ik regelmatig ongevraagd advies én heb ik veel contact met klanten en hun adviseurs. Dat miste ik toen ik advocaat was.”

Lees het verhaal

Adriaan van Zijl
Legal counsel

De loopbaan van Margot Kuijpers

“Innovatie en wet- en regelgeving gaan niet altijd hand in hand. Ik zie het als een uitdaging om de bank te helpen innoveren binnen de kaders van de wet.” 

Lees het verhaal

Margot Kuijpers
Legal counsel

De loopbaan van Maico Majado van Dreumel

“Bij ABN AMRO kijken we constant of onze producten nog voldoen aan de maatschappelijke normen.”

Lees het verhaal

Maico Majado van Dreumel
Business compliance officer

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet