Sander Cremers

Portfolio Manager Financial Risk

“Aan het begin van de coronacrisis hoefde een groot deel van onze klanten tijdelijk geen rente en aflossing over hun lening te betalen. Het voelt goed om ondernemers die het zwaar hebben te helpen.”

Finance & Risk Management

Inzicht in onze kredietklanten, van eenmanszaken tot multinationals

“Ik ben per toeval bij ABN AMRO terechtgekomen. Na mijn studie econometrie ging ik aan de slag bij een consultancybureau, waar ik werd gevraagd voor een tijdelijke opdracht bij ABN AMRO. Ik had er niet zo’n zin in, het leek me een stoffig en saai bedrijf. Niets bleek minder waar! Het beviel zo goed, dat ik mijn baan opzegde en bij de bank begon.”

Van lokale winkels tot grote hotelketens

“Inmiddels werk ik alweer drie jaar op de afdeling Finance & Risk Management. Bedrijven in alle soorten en maten sluiten leningen af bij ABN AMRO, van eenmanszaken tot multinationals. Als riskmanager houd ik in de gaten hoe zij er financieel voor staan. Zo schatten we bijvoorbeeld in hoe groot de kans is dat leningen op tijd worden terugbetaald, of wat de impact is van een gebeurtenis als de Brexit op bepaalde sectoren.”

“Ik vind mijn werk interessant omdat ik leer over veel verschillende bedrijfstakken. Winkelketens, de slager op de hoek, zakelijk dienstverleners, boerenbedrijven... Allemaal hebben ze hun eigen verdienmodel. Zeker nu is mijn werk erg actueel. Aan het begin van de coronacisis zorgden we ervoor dat een deel van de bedrijven tijdelijk geen rente en aflossing over hun lening hoefden te betalen. Het voelt goed om ondernemers die het zwaar hebben hebben te helpen.”

Hard werken in een klein team

“Ik werk in een hecht team van tien mensen. Het draait niet alleen om werk, we praten ook over persoonlijke dingen. We vinden het belangrijk om te weten hoe het met elkaar gaat. Regelmatig doen we leuke dingen, dan gaan we naar sportevenementen of organiseren we een borrel of strategiedag met andere afdelingen.”

“Mijn team wordt steeds internationaler. Ik heb collega’s uit Italië, Griekenland, China en India. Ik vind dat echt een toegevoegde waarde, omdat ik andere culturen leer kennen. Ook brengt iedereen een eigen manier van werken met zich mee. Daar kunnen we veel van leren.”

Altijd blijven groeien

“"De bank vindt het ook belangrijk dat we ons verder ontwikkelen. Iedereen krijgt jaarlijks een opleidingsbudget van タ 1.000. Dit jaar wil ik een leiderschapsopleiding gaan doen. Ook hebben we een paar keer per jaar learning weeks, waarin we workshops en cursussen kunnen volgen. Soms werkgerelateerd, maar dat hoeft niet. Veel buitenlandse collega's kiezen bijvoorbeeld voor een cursus Nederlands.rdquo;

“We krijgen ook allemaal vijf Banking for Better-dagen die we kunnen inzetten om vrijwilligerswerk te doen, of te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Ik ben nog jong, dus ik vind het nu vooral belangrijk om in mezelf te investeren. Daarom heb ik die dagen ingezet om mijn Financial Risk Management-opleiding te doen.”

Eerst rennen, dan een speciaalbiertje

“Ieder jaar kijk ik samen met het management of ik klaar ben voor een volgende stap. ABN AMRO is een groot bedrijf en er is zo veel te doen. Het is makkelijk om intern door te schuiven. Mijn doel is om uiteindelijk een leidinggevende functie te gaan doen.”

“Naast m’n werk bij de bank heb ik mijn eigen bedrijf, ik organiseer hardloopevenementen. Eerst alleen in Amsterdam, nu door heel Nederland. We willen zelfs uitbreiden naar andere Europese landen. Het zijn virtuele wedstrijden die mensen in hun eigen tijd kunnen doen. Het idee is: eerst hardlopen, daarna genieten van een lokaal gebrouwen biertje. We zijn echt aan het groeien en worden steeds populairder.”

“Ik ben blij dat ik naast m’n vaste baan nog genoeg tijd over heb. De werk-privébalans is goed. Bij ABN AMRO werken veel ondernemende mensen, eigen initiatieven worden alleen maar gewaardeerd. Het leven draait om meer dan hard werken.”

 

NB Momenteel is Sander niet meer werkzaam in deze functie. Hij is gestart bij dochter New10 in een soorgelijke rol.

Meer verhalen

De loopbaan van Rosalie Tulen

“De financiële gegevens van alle afdelingen bundelen we tot begrijpelijke rapportages. Zo adviseren we het management over de financiële positie van het bedrijf.” 

Lees het verhaal

Rosalie Tulen
Junior Controller

De loopbaan van Niels Vlaming

“Je merkt heel duidelijk dat ABN AMRO in beweging is. Er zijn continu nieuwe projecten aan de gang, waarvan een groot deel met duurzaamheid te maken heeft.”

Lees het verhaal

Niels Vlaming
Reporting Specialist

Hoe meer er met data kan, hoe sneller Accountancy innoveert

“Er is met data nu véél meer mogelijk dan een paar jaar geleden. Daar ligt de uitdaging voor mij.”

Lees het verhaal

Joep Timmermans
Junior Accounting Data Analist

De loopbaan van Anna Zadorozhnaia

“De manier van denken is belangrijker dan direct alle antwoorden paraat te hebben. Het gaat er meer om wat je doet als je de antwoorden niet hebt.”

Lees het verhaal

Anna Zadorozhnaia
Senior Data Scientist

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet