Rosalie Tulen

Junior Controller

“De financiële gegevens van alle afdelingen bundelen we tot begrijpelijke rapportages. Zo adviseren we het management over de financiële positie van het bedrijf.” 

Finance & Risk Management

Het Control-team: de financiële ‘waakhond’ van ABN AMRO

Van supermarkt naar bank

“In m’n studententijd werkte ik als teamleider bij een grote supermarkt. Eigenlijk was ik toen al bezig met stakeholdermanagement en de hulpvraag van klanten. Mensen hadden iets van mij nodig. Dat is nu nog steeds zo: in de supermarkt waren het klanten, nu zijn dat m’n collega’s.”

“Als junior controller bij ABN AMRO Hypotheken Groep ben ik verantwoordelijk voor een aantal business units, ook wel ‘portefeuilles’. Ik ben het financiële aanspreekpunt van zo’n portefeuille, maak budgetten en forecasts en hou de afdeling op de hoogte hoe het er financieel voorstaat. Ik doe dat voor Florius, een van onze hypotheeklabels. En voor de Risk-afdeling, samen met een collega.”

Financiële uitdagingen

“Ik werk met vier andere controllers en een manager. Ons team valt weer onder de afdeling Control- en Contractmanagement. We verwerken de financiële gegevens van alle afdelingen van ABN AMRO Hypotheken Groep tot begrijpelijke rapportages. Die leggen we voor aan het management. Zo geven we advies over de financiële positie van het bedrijf. Maar we werken niet alleen intern: ook stakeholders kloppen bij ons aan als ze informatie nodig hebben.”

“Om voor genoeg variatie te zorgen, veranderen we regelmatig van portefeuille. Om de zoveel tijd wisselen we door. Zo blijft het werk vernieuwend, elke business unit heeft z’n eigen financiële uitdagingen.” 

“Dat maakt deze functie ook zo leuk: je leert van elke portefeuilles wat de main topics zijn. Ik ben blij dat ik veel verantwoordelijkheid krijg, zeker voor een junior. Ik regel m’n eigen zaakjes en kan dingen op mijn eigen manier doen. Fouten maken hoort daarbij. Mag ook, en daar spreekt vertrouwen uit.” 

Seminars en skitrips

“De Hypotheken Groep is een stuk kleinschaliger dan het hoofdkantoor. Ik had het van tevoren statiger verwacht, maar dat viel me alles mee. De sfeer binnen het team is goed, het bedrijf is informeel en heel gezellig.” 

“Ik zit in een werkgroep die activiteiten organiseert voor de afdeling Finance – waar mijn team weer onder valt. Laatst hadden we een seminar over thuiswerken, binnenkort hebben we een borrel. Hoewel dit nu digitaal moet, is er veel animo voor. Het is ook leuk dat er veel jonge mensen bij het bedrijf werken. Ik zit bij Young ABN AMRO, voor iedereen tot 35 jaar. Die organiseren skitrips, seminars, bierproeverijen…”

Talloze mogelijkheden

“Eigenlijk wist ik tijdens m’n studie Economics and Business Economics al: ik wil het bankwezen in. Dat grootschalige trok me, het biedt veel perspectief. Dat merk ik ook, ik kan hier nog zó veel leren en er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden. Maar nu ben ik vooral blij waar ik zit. Ik ben pas 22, voor m’n gevoel kom ik net kijken.” 

Meer verhalen

De loopbaan van Sander Cremers

“Aan het begin van de coronacrisis hoefde een groot deel van onze klanten tijdelijk geen rente en aflossing over hun lening te betalen. Het voelt goed om ondernemers die het zwaar hebben te helpen.”

Lees het verhaal

Sander Cremers
Portfolio Manager Financial Risk

De loopbaan van Niels Vlaming

“Je merkt heel duidelijk dat ABN AMRO in beweging is. Er zijn continu nieuwe projecten aan de gang, waarvan een groot deel met duurzaamheid te maken heeft.”

Lees het verhaal

Niels Vlaming
Reporting Specialist

Hoe meer er met data kan, hoe sneller Accountancy innoveert

“Er is met data nu véél meer mogelijk dan een paar jaar geleden. Daar ligt de uitdaging voor mij.”

Lees het verhaal

Joep Timmermans
Junior Accounting Data Analist

De loopbaan van Anna Zadorozhnaia

“De manier van denken is belangrijker dan direct alle antwoorden paraat te hebben. Het gaat er meer om wat je doet als je de antwoorden niet hebt.”

Lees het verhaal

Anna Zadorozhnaia
Senior Data Scientist

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet