Impact maken met onze stakeholders

2 maart 2022

Ik ben in 2011 bij ABN AMRO gestart als trainee bij CISO om de ontwikkeling en uitrol van een nieuwe applicatie te begeleiden en kwam in 2017 bij CADM (Chief Architect & Data Management). Ik ben 34 jaar oud, woon in Utrecht met mijn partner, 1 jaar oude baby en kat. Ik heb een master in Cognitive Artificial Intelligence van de Universiteit Utrecht en in mijn vrije tijd maak ik Japanse puzzels (nonograms) en ga ik graag naar buiten om te wandelen.

Hoe heb je dit werk gekregen en wat vind je er leuk aan?

Ik ben in CADM terecht gekomen doordat ik met voormalige collega’s intervisiegesprekken had. Het is zo belangrijk om met gelijkgestemden te praten over je ambities, over wat je leuk vindt en daar werd ik enthousiast om me breder te oriënteren binnen ABN AMRO en heb ik de stap naar CADM gemaakt waar ik nu zit. Ik heb uiteindelijk voor CADM gekozen, omdat datakwaliteit ontzettend belangrijk is als je risico’s goed wilt kunnen beheersen, ook voor informatiebeveiligingsrisico’s.

Kun je wat meer vertellen over de afdeling, wat doet het en wat is jouw rol hierin?

CADM is verantwoordelijk voor de architectuur en het datamanagement van onze bank inclusief onze dochterondernemingen. Voor datamanagement zoeken wij naar effectieve en efficiënte manieren om onze data zo goed mogelijk te ontsluiten en te gebruiken. Ik zit bij de afdeling data governance en wat ik daaraan het leukste vind is het oplossen van uitdagende problemen rondom het beheer van de data. We zoeken oplossingen voor problemen die de markt vaak nog niet biedt en samen met onze stakeholders kun je dan echt impact maken. Als het werkt natuurlijk. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de juiste persoon beslissingen neemt over de benodigde kwaliteit van data? Waar deze data wel of niet voor gebruikt mag worden? En wat heeft die persoon nodig om dat goed te kunnen doen? 

Wat is je grootste uitdaging als vrouw?

Ik ervaar dit niet als een uitdaging. Ik denk dat ik daarin misschien bewust wel een beetje struisvogelpolitiek bedrijf. Gewoon doen alsof het er niet is. Ja, in deze job moet je IT en de inhoud leuk vinden, maar vervolgens doe ik gewoon mijn ding en kan ik mijn ei erin kwijt. En ervaar ik het niet als een grote uitdaging. Als vrouw kun je denk ik wel sneller zeggen als er naast werk dingen wat minder goed gaan. Dat heb ik mogelijk bijgedragen in mijn team met veel mannelijke collega’s. Ze ‘open zetten’ en dat accepteren ze ook van mij.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Moeilijke problemen proberen op te lossen en puzzelen.

Welk advies heb je voor andere vrouwen binnen IT of binnen ABN AMRO?

Als je twijfelt, praat erover met een collega die je vertrouwt. Je kunt veel meer dan je denkt!

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet