14 mei 2021

'Ik werk in het Governance, Oversight & Support team binnen CADM. Samen met mijn collega’s hou ik toezicht op de uitvoering van de datastrategie, zodat we als bank op de juiste koers blijven om onze ambities op dit gebied waar te maken. Na mijn studie Franse taal en cultuur aan de Zhejiang Universiteit in China ben ik verhuisd naar Frankrijk. Vervolgens heb ik in Madrid gewoond, totdat ik de kans kreeg om met een studiebeurs de master Global Strategy and Sustainability te gaan volgen aan de Nyenrode Business Universiteit in Nederland.'

A personal bank in a digital age

'Om de strategie van ABN AMRO nu, maar ook in de toekomst, te ondersteunen, vindt er een datarevolutie plaats binnen de bank. Data vormt namelijk de basis van alles wat wij doen en geeft ons de mogelijkheid kansen te benutten op strategisch en regelgevend gebied. Met de door deze data verkregen inzichten zijn we beter in staat om onze medewerkers te ondersteunen, die zo op hun beurt klanten kunnen helpen bij de transitie naar duurzaamheid en het maken van sociale impact. Denk hierbij aan het opsporen van mensenhandel of financiële misdrijven. Door proactief in te spelen op nieuwe regelgeving, is het ook daadwerkelijk mogelijk onze producten en diensten continu te blijven verbeteren.'

Bijdrage aan de datastrategie

'Binnen het Oversight team lever ik de financiële gegevens aan voor onze datastrategie. Deze gegevens bevatten meer dan 2.500 deliverables die bankbreed worden verzameld. Ik zorg ervoor dat het management van ABN AMRO altijd beschikt over de benodigde informatie om de juiste prioriteiten te kunnen stellen. Prognoses, budgetten en actuele cijfers kunnen vanuit elke invalshoek worden bekeken. Dit draagt bij aan het maken van gedegen analyses en besluitvorming.

Bovengenoemde proces vereist veel afstemming met het management en stakeholders, afkomstig uit de verschillende business lines. Dit maakt het werk interessant, maar vooral ook erg uitdagend. Het implementeren van de datastrategie is zeker niet eenvoudig, maar door nieuwe dingen te proberen, fouten te (mogen) maken en daar weer van te leren, gaan we ons doel zeker bereiken. Creatief bezig zijn en het durven zetten van stappen geeft energie en maakt mijn werk afwisselend, wat uiteindelijk weer zorgt voor betere resultaten.'

Waarom ABN AMRO?

'Als young professional was ik op zoek naar een baan met veel opleidingsmogelijkheden, maar met daarnaast ook voldoende ruimte om te kunnen presteren en te groeien. De menselijke kant van een bedrijf is iets waar ik ook veel waarde aan hecht. Vanwege de pandemie was het ruim twee jaar onmogelijk om mijn familie in China te bezoeken. Omdat ik geregeld worstelde met heimwee, moedigden mijn managers me dan ook aan verlof op te nemen, zodat ik kon afreizen naar China om mijn familie te bezoeken. Ook thuiswerken werd de nieuwe norm en dat maakt het lastig een balans te vinden tussen werk en vrije tijd. Gelukkig ondersteunen wij in het team elkaar altijd onderling bij complexe vraagstukken of stress. Dit is een mooi voorbeeld van de manier waarop ABN AMRO voor haar medewerkers zorgt.'

Een young professional binnen de bank

'De bank heeft mijn netwerk vergroot en mijn horizon verbreed. Zo zijn er talloze trainingen beschikbaar om mezelf verder te ontwikkelen. Mijn eigen ambitie is om vloeiend Nederlands te spreken. De taalopleidingen kan ik doen met hulp van het ontwikkelbudget van ABN AMRO. Zo ben ik in de toekomst nog beter in staat om met klanten samen te werken.

Mijn dagelijkse werkzaamheden hebben mij ook geleerd om effectief te communiceren en geholpen in mijn vastberadenheid en aanpassingsvermogen. Ook de vrijheid die ik heb gekregen om zelfstandig projecten te kunnen oppakken, draagt er aan bij dat ik echt een verantwoordelijkheidsgevoel heb. Ik ben dan ook van mening dat ABN AMRO meer waarde hecht aan de daadwerkelijke kwaliteiten van mensen en hun intrinsieke motivatie, dan aan een specifieke set aan vaardigheden.'

'Ik ben ontzettend trots dat ik een rol speel in de datarevolutie binnen de bank. Ik vind het dan ook een eer om te zeggen dat we altijd op zoek zijn naar nieuwe collega’s met verschillende achtergronden en vaardigheden. Word jij straks mijn nieuwe collega? Bekijk dan onze Data Strategy vacatures!'

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet