Joep Timmermans

Junior Accounting Data Analist

“Er is met data nu véél meer mogelijk dan een paar jaar geleden. Daar ligt de uitdaging voor mij.”

Data & Analytics

“Waarom innovatie zo belangrijk is? We staan nu op een punt dat er met data véél meer mogelijk is dan een paar jaar geleden. Meer dan we nu doen bij de ABN AMRO Hypotheken Groep. Daar ligt een uitdaging voor mij als coördinator van de ‘changes’ – alle ontwikkelingen op datagebied. We willen graag vernieuwen, maar wel zónder fouten te maken.” 

Razendsnelle ontwikkeling

“Toen ik nog accountancy studeerde, was één ding duidelijk: het vak dat ik ging beoefenen, zou totaal anders zijn dan wat ik in de schoolbanken leerde. De ontwikkeling gaat zó snel. Niet zo lang geleden verhuisde alles in razend tempo van boeken naar Excel-sheets. Nu stappen we daar weer vanaf, naar geavanceerdere systemen als Python. Allemaal bedoeld om méér informatie toegankelijk te maken, en om fouten sneller en nauwkeuriger op te sporen. Dat betekent snel schakelen als dataspecialist, maar dat maakt het werk juist zo leuk.”

Speld in een hooiberg

“Kijk je op portefeuilleniveau, dan werkt Excel goed. We gebruiken het nog steeds veel bij ABN AMRO. Maar op leningdeelniveau is dat een ander verhaal. Stel je maar voor dat je een bulk van 120 duizend leningdelen in één bestand stopt. En dan op zoek moeten naar de gegevens van één enkele lening, of nog leuker: één foutje eruit pikken. Dat is nu nog erg ingewikkeld. Met data-innovatie kunnen we daar nog een grote slag maken.”

“Ik werk bij Reporting binnen de afdeling Accounting & Reporting, onderdeel van Finance binnen de Hypotheken Groep – een dochteronderneming van ABN AMRO. Kun je nagaan: deze organisatie is enorm en draait al even mee. Efficiëntie is heel belangrijk, maar soms is het lastig je aan te passen, bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen op datagebied. Mijn werk bestaat er voor de helft uit om dat soort aanpassingen uit te voeren. Voor de andere helft maken we rapportages: maand- en jaarafsluitingen voor de boekhouding.”

Leren door te doen

“Ik deed een financiële opleiding, ik heb geen IT gestudeerd. Maar ik vind die kant wel fascinerend: het raakvlak tussen finance en technologie. Dus daar ben ik me in gaan specialiseren. ABN AMRO biedt er gelukkig de tools voor: cursussen, handboeken en een eigen ontwikkeltraject. De beste manier om zoiets te leren, is er zelf mee aan de slag gaan. En dat kan hier. Zo word ik vanzelf steeds beter in de technische kant.”

“Als je aan de keukentafel over accountancy begint, is niet iedereen gelijk enthousiast. Een accountant is geen brandweerman; het vak heeft een saai imago. Maar dat is het niet! Bovendien zijn hypotheken maatschappelijk relevant: op de woningmarkt is grote behoefte aan toegankelijke woningen. Zeker als dat duurzame woningen zijn.”

Meer verhalen

De loopbaan van Carlin Verweijen

“Het mooiste aan m’n werk? Dat ik elke dag met zeer diverse, ambitieuze mensen moeilijke strategievraagstukken mag oplossen.”

Lees het verhaal

Carlin Verweijen
Strategy Consultant

De loopbaan van Max Philipsen

“Mijn werk raakt steeds meer mensen binnen ABN AMRO. De beslissingen die ik neem, doen er dus écht toe.” 

Lees het verhaal

Max Philipsen
Data Analist

De loopbaan van Sander Cremers

“Aan het begin van de coronacrisis hoefde een groot deel van onze klanten tijdelijk geen rente en aflossing over hun lening te betalen. Het voelt goed om ondernemers die het zwaar hebben te helpen.”

Lees het verhaal

Sander Cremers
Portfolio Manager Financial Risk

De loopbaan van Rosalie Tulen

“De financiële gegevens van alle afdelingen bundelen we tot begrijpelijke rapportages. Zo adviseren we het management over de financiële positie van het bedrijf.” 

Lees het verhaal

Rosalie Tulen
Junior Controller

De loopbaan van Niels Vlaming

“Je merkt heel duidelijk dat ABN AMRO in beweging is. Er zijn continu nieuwe projecten aan de gang, waarvan een groot deel met duurzaamheid te maken heeft.”

Lees het verhaal

Niels Vlaming
Reporting Specialist

De loopbaan van Anna Zadorozhnaia

“De manier van denken is belangrijker dan direct alle antwoorden paraat te hebben. Het gaat er meer om wat je doet als je de antwoorden niet hebt.”

Lees het verhaal

Anna Zadorozhnaia
Senior Data Scientist

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet