Finance & Risk Management

Risicomanagement is naast topsport ook teamsport

Bekijk vacatures

Waarom werken in Finance & Risk Management bij ABN AMRO?

Veel verantwoordelijkheid

Veel verantwoordelijkheid

Financiële ambities waarmaken

Financiële ambities waarmaken

Fact-based werken

Fact-based werken

Spin in het web

Spin in het web

Finance & Risk Management

Het is onvoorstelbaar maar banken functioneerden jarenlang zónder een Risk Management afdeling. Anno 2024 is dit relatieve jonge domein niet meer weg te denken binnen de bank. Er is wereldwijd en op veel verschillende vlakken zoveel aan de hand, dat het werk van Risk Management dagelijks belangrijker wordt. Alleen dat is al een hele goede reden om binnen ABN AMRO bij Risk Management te gaan werken. Maar we noemen er nog vier:  

Risico’s uit onverwachte hoek managen  

Bij ABN AMRO gaan we met Risk Management door een grote transformatie omdat hele uitdagende en uiteenlopende problemen onze aandacht vragen. Financiële risico’s, cyberrisico’s, geopolitieke ontwikkelingen, milieurisico’s en gezondheidsrisico’s bedreigen de wereld en daarmee ook de financiële sector. Ons werk is avontuurlijk. Risico’s kunnen uit onverwachte hoek komen. Denk bijvoorbeeld aan de wereldwijde, langdurige impact van corona. Daarom houden we onze blik altijd breed en ontwikkelt ons werk zich dagelijks. Met elkaar bouwen we dagelijks aan een overkoepelende visie op al deze bedreigingen.  

Duik in het verhaal áchter de getallen

Bij ons gaat Risk Management niet om getallen. Het stárt bij getallen. Het gaat natuurlijk om het verhaal erachter. Dit verhaal over ambities, kansen en gecalculeerde risico’s vertellen we continu aan onze collega’s en klanten. Verhalen gebaseerd op heldere cijfers, een gestructureerde aanpak en objectieve analyses. Zo spannen wij een veiligheidsnet onder alle financiële transacties en businessbesluiten.

Opereer in het hart van de bank

Risk Management is, letterlijk en figuurlijk, het hart van de bank. Wij kijken altijd naar het hele verhaal en richten ons op de lange termijn. Ons hart ligt bij een gezonde financiële situatie omdat die het langste duurt. Geen enkele droom van een klant mag een nachtmerrie worden.

Word een Allround banking professional

Om al deze redenen heb je een unieke positie binnen de bank. Je spreekt collega’s van vrijwel alle afdelingen waardoor je ontzettend veel leert in korte tijd. Werken bij Risk Management zorgt ervoor dat je ontzettend snel een allround banking professional wordt. Bij ons is je blik naar buiten én binnen gericht, analyseer je getallen én vertel je een verhaal, leer je van het verleden én kijk je naar de toekomst. Dat is ook de reden waarom we ruim tijd geven voor trainingen en persoonlijke ontwikkeling.  

Lees meer

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Maatschappelijk betrokken

Maatschappelijk betrokken

Lees meer
Leren en ontwikkelen

Leren en ontwikkelen

Lees meer
Uitdagend werk

Uitdagend werk

Lees meer
Impact maken

Impact maken

Lees meer

Ervaringen van collega's die je voor gingen

De loopbaan van Sander Cremers

“Aan het begin van de coronacrisis hoefde een groot deel van onze klanten tijdelijk geen rente en aflossing over hun lening te betalen. Het voelt goed om ondernemers die het zwaar hebben te helpen.”

Lees het verhaal

Sander Cremers
Portfolio Manager Financial Risk

De loopbaan van Rosalie Tulen

“De financiële gegevens van alle afdelingen bundelen we tot begrijpelijke rapportages. Zo adviseren we het management over de financiële positie van het bedrijf.” 

Lees het verhaal

Rosalie Tulen
Junior Controller

De loopbaan van Niels Vlaming

“Je merkt heel duidelijk dat ABN AMRO in beweging is. Er zijn continu nieuwe projecten aan de gang, waarvan een groot deel met duurzaamheid te maken heeft.”

Lees het verhaal

Niels Vlaming
Reporting Specialist

Hoe meer er met data kan, hoe sneller Accountancy innoveert

“Er is met data nu véél meer mogelijk dan een paar jaar geleden. Daar ligt de uitdaging voor mij.”

Lees het verhaal

Joep Timmermans
Junior Accounting Data Analist

De loopbaan van Anna Zadorozhnaia

“De manier van denken is belangrijker dan direct alle antwoorden paraat te hebben. Het gaat er meer om wat je doet als je de antwoorden niet hebt.”

Lees het verhaal

Anna Zadorozhnaia
Senior Data Scientist

Benieuwd hoe wij omgaan met hybride werken?

Wij hebben alles op een rij gezet