Personal & Business Banking  Traineeship

Personal & Business Banking Traineeship

Zoek je graag naar oplossingen en ben je geïnteresseerd in wat er speelt in de wereld? En zou je graag een bijdrage willen leveren aan verduurzaming? Dan is het Personal & Business Banking Traineeship iets voor jou. Vanaf dag een maak je een vliegende start met veel verantwoordelijkheid! 

Hoe ziet het traineeship eruit?

Als trainee binnen het Personal & Business Banking Traineeship ga je aan de slag bij één van de afdelingen binnen de Personal & Business bank van ABN AMRO, de bank waar we diensten leveren aan consumenten en zakelijke klanten. Welke afdeling het best bij je past? Dat zoeken we graag samen met je uit. Dit kan de afdeling zijn waar we onze zakelijke klanten of particuliere klanten bedienen of juist een afdeling waar we werken aan productontwikkeling of de implementatie hiervan. Je volgt het Traineeship samen met de trainees van het Wealth Management Traineeship, de private bank van ABN AMRO. Een periode meedraaien bij Wealth Management behoort dus eventueel ook tot de mogelijkheden. 

Een stevige basis voor je loopbaan

In de 18 maanden die het traineeship duurt, ontdek je wat een carrière bij ABN AMRO jou kan bieden en lever je een bijdrage aan het bouwen van de bank van de toekomst. Op deze manier leiden we je op voor je eerste functie en geven we je door middel van de verschillende elementen in het traineeship de ruimte om een stevige basis te ontwikkelen voor je verdere loopbaan. Uiteraard werk je ook actief aan het vergroten van je vakinhoudelijke kennis. Aanvullend bieden we je de unieke kans om het ‘Boost Your Growth-programma’ van The School of Life te volgen, waar je aan de slag gaat met het ontwikkelen van jouw persoonlijk leiderschap. Met behulp van projectsprints met bijbehorende opdrachten krijg je inzicht in jezelf als professional. Zo ontdek je hoe jouw talent het best tot zijn recht komt. Daarnaast krijg je als trainee nog veel extra’s, zoals masterclasses, netwerkevents, (outdoor) activiteiten en duurzaamheid workshops. Tijdens het traineeship krijg je ook voldoende de kans om andere afdelingen te bekijken. Let wel op, de functie waarop je solliciteert is ook de functie waarop je zult uitstromen na afloop van het programma. 

Startrichtingen

Bij Personal & Business banking kun je het programma volgen in verschillende afdelingen. Hieronder vind je een korte omschrijving van deze richtingen. 

Business Clients & Ecosystems 
Business Clients & Ecosystems bedient zakelijke klanten in het MKB (midden- en kleinbedrijf) segment. De afdeling adviseert klanten op het gebied van niet-complexe producten en diensten, zoals kredietverlening, betaaloplossingen, sparen en ondersteunt bij dagelijkse bankzaken.  

Affluent Clients 
Affluent Clients is verantwoordelijk voor de bediening van particuliere klanten met een hoog inkomen. Binnen dit segment helpen we onze klanten proactief met hun financiële vraagstukken, toekomstplanning en vermogensopbouw. Voorbeelden van werkzaamheden binnen deze afdeling is het adviseren van klanten op het gebied van inkomen en vermogen, hypotheken en particuliere kredieten. 

Consumer Clients
Consumer clients bedient de grootste groep klanten van onze bank: van minderjarig tot senior én van student tot expats. Allen bevinden zich in verschillende levensfasen met verschillende wensen en behoeften. De Client Adviseurs van deze afdeling weten zich als geen ander in te leven in specifieke klantsituaties. Zo maken we onze klantbelofte 'altijd waardevol contact' waar, en blijven we een persoonlijke bank in de digitale tijd.  

Transaction banking
Transaction Banking is voor heel ABN AMRO end-to-end verantwoordelijk voor alle Transaction Banking producten. Zo biedt een Transaction Banking Expert product- en marktkennis op het gebied van cash management, liquidity management en trade finance. Allemaal met als doel duurzame klantrelaties en inkomsten te creëren en te behouden.

Business Implementation
De missie van Business Implementation is om met kennis op het gebied van Change-, Lean- en Implementatiemanagement impactvolle veranderingen te realiseren. Hiermee versnellen we de transitie naar een persoonlijke bank in de digitale tijd. Voorbeelden van werkzaamheden bij deze afdeling zijn het implementeren van strategische veranderingen, het leiden van projecten en het adviseren van het management, zodat zij in staat is de juiste prioriteiten te stellen.

Wie ben jij?

  • Je hebt recent een hbo- of wo-opleiding afgerond en maximaal 2 jaar werkervaring.
  • Je hebt oprechte interesse in actuele economische ontwikkelingen, de financiële sector en hecht waarde aan de duurzame strategie van ABN AMRO.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wij bieden

  • Een mooi bruto salaris.
  • 11% benefit budget, waarmee je flexibel extra arbeidsvoorwaarden kunt kopen.
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van €1.000,- per jaar.
  • Een OV-jaarabonnement voor trein, bus, tram en metro.
  • 25 vakantiedagen en 5 Banking for Better-dagen, te gebruiken om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling of om een positieve impact te maken op de maatschappij.

Diversiteit

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en hun ideeën. Diversiteit is voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Bij ABN AMRO zorgen we dat iedereen zijn of haar kwaliteiten kan ontplooien, zodat elke collega zich betrokken en gewaardeerd voelt. Een samenspel van culturen, kennis, studierichting en interesses zorgt voor verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. Daar kun jij aan bijdragen.

Ben je er klaar voor?

Interesse in een toekomst bij ABN AMRO? Het Personal & Business Banking Traineeship start één keer per jaar in september. De mogelijkheid tot solliciteren komt halverwege april beschikbaar. 

Bekijk onze vacatures

Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam

Waarom kiezen voor het Personal & Business Banking Traineeship?

Veel verantwoordelijkheid

Veel verantwoordelijkheid

Klantbediening op maat

Klantbediening op maat

Complexe financiële vraagstukken

Complexe financiële vraagstukken

Versnellen verduurzaming

Versnellen verduurzaming

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.